Nyáridéző – Napközi, a biztos pont

„Újra akarok jönni ebbe a táborba, mert nagyon tetszett!” – A nyári Napközi Erzsébet-táborok 2020-ban is rendkívül népszerűek voltak a vakációzó gyerek körében. A pandémia okozta bizonytalanságban a Napközi Erzsébet-táborok egy biztos élményforrás lehetett a kisdiákok számára, akik az otthoni tanulás után még nagyobb lelkesedéssel vetették bele magukat az ország szinte minden pontján zajló napközik programforgatagába.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. által szervezett Napközi Erzsébet-táborban vakációzó tanulók tartalmas napokat töltöttek el a második turnusban is. A programok – mint minden az Erzsébet Táborok égisze alatt megvalósuló napköziben – az önismeret, a közösségépítés és a kompetenciafejlesztés, a sport és az egészségtudatos életmód, valamint a környezettudatosság mentén valósultak meg és természetesen megjelent a palettán a hagyományőrzés és a kulturális értékeinket bemutató elemek is szerepet kaptak.

A salgótarjáni napköziben megannyi program nyújtott feledhetetlen emlékeket. Ilyen volt például a kézművesfoglalkozás, ahol szebbnél szebb kincseket alkothattak a gyerekek. Igazi közösségi élményeket szerezhettek a vár-túra alkalmával, vagy éppen a közös filmnézés élményét is megtapasztalhatták a helyi moziban a táborozók.

A „mozgalmas” időtöltés is főszerephez jutott, például sorversenyeken is kipróbálhatták magukat a napközisek, emellett egy egész délutánt is a sportos programoknak szenteltek az elhivatott szervezők, sőt még a falmászás izgalmait is átélhették a gyermekek. Pillantsunk bele, hogyan vették az „akadályokat” a napközisek:

Nyáridéző – Napközi, a biztos pont