Nyáridéző – Napközi Erzsébet-tábor Egerben

Nyáridéző – Napközi Erzsébet-tábor Egerben

2020. június 29-én elstartoltak a Napközi Erzsébet-táborok, már az első héten közel 23 ezer gyermek táborozott az ország szinte minden pontján. A Napközi Erzsébet-táborok programjai az Erzsébet Táborok rendszerének tematikája mentén szerveződtek és tartanak egészen augusztus 28-ig, így egy turnus során az önismeret, a közösségépítés és kompetenciafejlesztés, valamint a környezettudatosság, a természeti értékeink és a környezetszépítés is teret kap. De hangsúlyos a művészeti nevelés, kézművesség és a kulturális örökségeinkre fókuszáló, valamint a hagyományőrzés mentén megvalósuló tematika is. Mindezek mellett a sport és egészséges életmód sem hiányozhat a palettáról, vagy éppen a rendívül népszerű kirándulások sem. Így garantált, hogy a gyermekek a napközi táborozás során is változatos és élménydús foglalkozásokon és tábori, valamint táboron kívüli programokon, kirándulásokon vegyenek részt.

Nem volt ez másképp az Egri Balassi Bálint Általános Iskola Napközi Erzsébet-táborában sem, ahol az első turnus során jártunk. A tábori programpaletta rendkívül mozgalmas volt, hiszen a vakációzók több napon is kirándultak, felfedezhették lakóhelyük és a környék nevezetességeit, de a klasszikus strandos program sem hiányozhatott. Jártak Eger legnagyobb parkjában, az Érsekkertben, feltérképezték Eger nevezetességeit, az Egri Tűzoltó Múzeum kiállítását is megnézték. Az örökmozgók nagy örömére a szépasszonyvölgyi Három kívánság kalandparkban is múlatták az időt. A strandolás sem maradt el, a nyári melegben a Demjén Termálfürdőben hűsöltek a napközisek. A mozgalmas programok közepette kézművesfoglalkozáson lámpást készítettek különleges szalvéta technikával és önismereti játékokon vettek részt. Az ötnapos 8 órától 17 óráig tartó táborozás során a környezet szépítésére is jutott idő, a nemrégiben ültetett fákat és bokrokat gondozták lelkesen a gyerekek. A versenyzés szerelmesei sor és váltóversenyeken tesztelték ügyességüket és gyorsaságukat.

Azt, hogy a tartalmas programokban bővelkedő egri tábor első turnusában milyen is volt a hangulat, az ott készült videó jól tükrözni.

Egy csipet Erzsébet-napközi nyár Egerben: