Nyáridéző: Vigyázz, kész: strand!

A Napközi Erzsébet-táborok egyik fő programelemei a külső kirándulások, ezáltal a vakációzó diákoknak lehetőségük nyílik felfedezni hazánkat, távolabbi 1 napos kirándulásokon részt venni a napközi ideje alatt, vagy akár csak a környék látnivalóit felfedezni.

A Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kihasználva a lehetőséget, az ötnapos tábor ideje alatt a hagyományos tábori programokat is főszerepbe helyezte, úgy, mint a kreatív kézművesfoglalkozásokat, ahol képeslapot készítettek, gyöngyöt fűztek és dekorgumiból virág is készült, de a batikolás csínját-bínját is elsajátíthatták a gyerekek. Kincsesládát is tervezhettek, de a héten még báb- és figurakészítés is volt.  A kreatív időtöltés mellett a sportra is jutott idő: a játékos és sportos sor- és váltóversenyeket szerveztek, mindemellett az örökmozgók Noszvaj környékét fedezték fel.

Túráztak a Noszvajtól északi irányba található Novaji kunyhóhoz, útba ejtve Várkutat is, amihez az út a Kánya patak menti erdőn keresztül vezet. Ezt követően a Síkfőkúti tavon nem akármilyen eszközt vettek igénybe, a gyerekek vízi bicikliztek, majd a mozgalmas napot egy közös fagylaltozással zárták. Ha mindez nem lett volna még elég, a tanyavilágot különleges módon fedezhették fel, a Sári tanyára a noszvaji szafari busszal utaztak a táborozók.

A mozgalmas hét zárásaként egy egész napos strandolássall múlathatták az időt, amelyről egy rövid összefoglaló is készült.

Vigyázz, kész: strand!