Ajánló – Óra tanulás gyerekeknek

A nap folyamán az óra segít eligazodnunk. Reggel felébredünk, reggelizünk iskolában megyünk. Délben ebédelünk, még egy kicsit tanulunk, utána szabadidő, edzés, házi feladat készítés és ha már túl vagyunk a vacsorán és a fürdésen, akkor aludni megyünk. Szükségünk van egy órára ahhoz, hogy megtudjuk mikor, minek van itt az ideje.

Az időt sokféle típusú, színű, alakú óráról is le tudjuk olvasni, órákat találunk otthon, az iskolai termekben, a pályaudvarokon, a belvárosi terekben, a karunkon, illetve a különböző digitális eszközeinkben. De vajon képesek vagyunk a digitális órák mellett az analóg órákról is megmondani, hogy pontosan mennyi az idő?

Akár igen, akár nem, akár kisebb, akár nagyobb vagy az Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazással tesztelhetjük a tudásunkat, újból feleleveníthetjük az órákkal kapcsolatos ismereteket. Az alkalmazás 7 leckét tartalmaz, amelyből az első három lecke ingyenes. Minden lecke oktató és játékos részből áll. A leckék olyan témákat dolgoznak fel, mint az egész órák, a nap 24 órából áll, a félórák, a negyedóra, a háromnegyed óra, a percek, valamint az óra olvasása másképpen.

Az oktató részek során olyan ismeretekkel bővíthetjük a tudásunkat, mint mire jó egy óra, bevezetés a számlap, óra és percmutatók, a digitális óra világába. A félórák, a negyedórák, a háromnegyed órák felismerése számlapokon. A játékok során elforgathatjuk az órák mutatóit, és a kép megmutatja, hogy mit szoktunk csinálni abban az időben, beállíthatjuk az analóg órát a megadott időpontnak megfelelően, a digitális órát pedig úgy, hogy pontosan annyit mutasson, mint felette megadott óra. Összeköthetjük a képeket, úgy, hogy meg kell jelölni az összeillő két képet, az egyiken a fotó, a másikon a digitális óra található.

A Számold ki! játék során matematikai tudásra is szükség lesz. A mutatók egy bizonyos időt mutatnak, és nekünk ki kell számolni, hogy hány perc hiányzik az egész órához, vagy hány óra hiányzik éjfélhez (figyelni kell az éj / nappal különbségre). Ha meg már mindent begyakoroltunk, és biztosak vagyunk a tudásunkban, lehetőség van Tesztet is kitölteni. A teszt során az feladat, hogy a képen látható négy szám közül kiválasszuk, hogy melyik óra mutatja az aktuális időt.

Mindezek mellett az alkalmazás nagyszerűségét az adja, hogy beállíthatjuk, hogyan jelenjenek meg a különböző leckéknél az órák számlapjai, mind az órák, mind a percek tekintetében. Ugyanakkor beállíthatjuk az óránk színét, körvonalát, háttérszínét, valamint azt is, hogy milyen állat jelenjen meg a kiválasztott óránkon. Ez lehet sas, ló, nyúl, hal, és kutya is.

Egy óra sokszor nagyon hosszú időnek tűnhet, ezért is van percekre, másodpercekre osztva. Ha tanóráról van szó, akkor néha úgy érezhetjük, hogy sosem lesz vége az órának, a napnak. Ha meg játékról és szórakozásról beszélünk, akkor sokszor nem értjük, hogyan repült el ilyen gyorsan az idő. Akár ügyesebben, akár kevésbé ügyesebben tudjuk beosztani az időnket, az alkalmazás segítségével tökéletesre fejleszthetjük, mind az analóg, mind a digitális órákkal kapcsolatos ismereteinket játékos, interaktív formában. Az alkalmazás applikáció formájában Google Play áruházakból is letölthető, Android rendszereken fut, és lehetőség van asztali számítógépre, laptopra is telepíteni.

Óra tanulás gyerekeknek alkalmazás használatának menete

Google Play áruházból történő telepítés (tablet, okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás megkeresése telepítése
  4. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás elnevezésű megnyitása

Windows Store áruházból történő telepítés (asztali számítógép, laptop):

  1. Windows Store áruház megnyitása ITT
  2. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás letöltése
  3. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás telepítése
  4. Óra tanulás gyerekeknek elnevezésű alkalmazás elnevezésű megnyitása

Forrás

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pmqsoftware.clocks.hu

https://www.microsoft.com/hu-hu/p/ora-tanulas-oktato-jatekok/9nblggh5nw7d?activetab=pivot:overviewtab

Kiemelt kép forrása:

https://pixabay.com/