Társasjátékok

Társasjátékok – játszva tanuljunk a környezetről, legyünk felelősségteljesebbek


Olyan társasjátékokat ajánlok, melyek jelenleg elérhetők a piacon és online is rendelhetőek különböző weboldalakról.

 

Gazdálkodj felelősen


Egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig (készülünk a felnőtt életre). Segít játékos formában elsajátítani az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait. A játék hosszú távú gondolkodásra sarkall, a mindennapi tevékenységeink, gazdálkodásunk, pénzügyi döntéseink társadalmi, környezeti hatásaira is felhívja a figyelmet. Környezeti nevelés eszköze is lehet. A gyerekek szinte észre sem veszik, hogy a témához kapcsolódó legfontosabb ismeretek, tudás birtokába kerültek.


A víz körforgása – oktató társasjáték


A víz az élet forrása. Játékos formában tanulhatnak a gyerekek a víz körforgásáról: honnan jön a víz, milyen szerepet játszik életünk különböző területein, mennyi vízre van szükségük a túléléshez az embereknek, állatoknak, növényeknek, az iparnak.


BrainBox – környezetismeret


A környezetismeretnek központi, komplex és alapozó jellege van. A környezet rendszeres megfigyelésére késztet. Fejleszti a megfigyelőképességet, lényeglátást. Természettudományos szemlélet formál, nagy tudományos elvek kerülnek gyerek közelbe. Ezekhez nyújt segítséget ez a társasjáték.

 

Szerző: Dr. habil Radács Marianna Ph.D.

SZTE JGYPK Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszék