Tavaszi webinárium II. – Digitális Témahét

A Digitális Témahét csapata májusban is tovább folytatja a Tavaszi webináriumsorozatát. Az online webináriumok során a digitális munkarenddel összefüggésben további ismereteket szerezhetünk a távtanításról, a projektmódszerekről, a digitális platformok és eszközök, az oktatási weboldalak használatáról, valamint elhangzanak hasznos és praktikus tippek, tanácsok, amelyekkel könnyebbé és izgalmasabbá tehető az otthontanulás.

Ugyanakkor a webináriumok arra is lehetőséget adnak, hogy a szakértők, szakemberek, pedagógusok, az intézményvezetők beszámoljanak a digitális munkarend tapasztalatairól, nehézségeiről, bevált jó gyakorlatokról, módszertani megoldásokról, és természetesen sikerekről is.

A Tavaszi webináriumsorozat második ajánlóját egy rendkívül izgalmas témával folytatjuk. A hallgatóság a KRÉTA rendszer lehetőségeit ismerheti meg az online tanulásban. A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer köztudottan hatékony támogatást biztosít az otthoni tanuláshoz, a diákokkal és szülőkkel történő kommunikációhoz, továbbá az online oktatási folyamatokhoz. A rendszerben lehetőség nyílik a diákok otthoni tanulási folyamatainak irányítására, valamint a világhálón található információk – pedagógusok általi – tudatos megosztására. A KRÉTA rendszer az intézmények számára – a hagyományos tanügyi és adminisztrációs funkciókon túl – többirányú kommunikációs csatornákat (feljegyzések, elektronikus üzenetek, faliújság bejegyzések, e-Ügyintézés üzenetek és fájlcsatolmányok küldése) biztosít, és több olyan funkcióval is rendelkezik (pl. házi feladatok, kérdőívek), melyek eredményesen támogatják az online tanulási folyamatokat – írja oktatas.hu weboldal.

Így pedagógusként, szülőként fontos tisztában lennünk azzal, hogy a KRÉTA rendszerben milyen funkciók és lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyek az online oktatási folyamatokat segítik. A pedagógusok milyen módszerekkel és eszközökkel tudják támogatni a diákok otthoni tanulását és felkészülését, milyen formában van lehetőségük a diákokkal és a szülőkkel az online kapcsolattartásra a rendszeren keresztül.

 

Májusban az alábbi online előadás tekinthető meg:

  • A KRÉTA rendszer lehetőségei az online tanulás támogatásában

Időpont: 2020. május 6. (szerda) 19:00-20:00

Előadó: Farkas Attila (terméktámogatási menedzser, eKRÉTA Informatikai Zrt.)

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ következő webinárium sorozatában részletesen bemutatják a KRÉTA rendszer lehetőségeit az online tanulás támogatásában.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

A Tavaszi webináriumsorozat online előadásaira a regisztrációs űrlap kitöltését követően a jelentkezők emailben kapják meg a belépéshez szükséges információkat. Az előadásokat rögzítik és a felvételt később elérhetővé teszik. Továbbá az eddigi online előadások felvételei megtalálhatóak a Digitális Témahét elnevezésű YouTube csatornán és a Tudásbázisukban.

 

 

Forrás (kép és tartalom):

https://digitalistemahet.hu/

https://digitalistemahet.hu/hir/tavaszi-webinariumsorozat

https://www.youtube.com/channel/UCahf7OoqZpydB5-w1smiIRQ

https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/tavoktatast_tamogato_eszkozok_kreta_rendszer

https://pixabay.com/hu/