VÉGET ÉRTEK A 2018-AS TAVASZI OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK

Június 8-án hazaindultak a Zánkán és Fonyódligeten táborozó diákok: lezárultak a balatoni Erzsébet-táborok úgynevezett „ottalvós” osztálykirándulásai. A május 14-től június 8-ig tartó táborokat óriási érdeklődés övezte, az előző évhez képest mintegy kétszer annyian jelentkeztek 2018-ban. 

Az Erzsébet Táborok programjai évről-évre egyre népszerűbbek. Májustól júniusig összesen mintegy 10 ezer gyermek vehetett részt különféle Balaton-parti programokon.

„Nagyon sok olyan diák van, akik nemigen jutnak el másképpen a Balatonhoz, úgyhogy ez egy kiváló lehetőség” – mondta a „Fonyódligeti Erzsébet-táborban” az egyik osztálykiránduláson részt vevő csoport kísérő pedagógusa. Hozzátette: a tanév végén a gyermekek számára rendkívül fontos a lazítás, a táborok pedig csapatépítő szempontból is meghatározóak. A háromnapos, kétéjszakás táborok ideje alatt a tanulók többek között sárkány- és sétahajózhattak, túrázhattak, kipróbálhatták a kalandparkot, különféle sportprogramokon, gokart és kerékpáros ügyességi versenyeken vehettek részt. Mindemellett kézműveskedhettek és táncházban is szórakozhattak. A programokhoz a napi ötszöri étkezés biztosította az energiát a tavaszi, tábori osztálykirándulások során.