VEGYE SZEMÜGYRE – heti videó ajánló (4. rész)

Mit tartogat számunkra az Erzsébet Táborok videótára? A TESO tesi következő részében hegyet mászhatunk úgy, hogy kis se kell mozdulni otthonról. A játéktár az előző ajánló óta újabb szórakoztató játékokkal bővült, most a „portré vakon” című kreatív, rajzos aktivitást mutatjuk be. A Légy kreatív! rovat kedves és puha kis szörnyecskékkel varázsolja el a héten a gyerekeket, a ZeneVarázslat ezúttal ajánlott részében pedig Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész Ragány Misával beszélget a Remény Himnuszáról és a zene szeretetéről. Továbbá a sötétzöldek tábori csapatkiáltását is megtanulhatjuk.

 

TESO-tesi 4.

Otthon is lehet hegyet mászni? Mégis hogyan? TESO-tesi rovatunk műsorvezetője Márk, ebben a videóban erre fog választ adni minden sportolni, szórakozni vágyó követőnknek.

 

Portré vakon

Hétről hétre újabb és újabb érdekes, kreatív mégis vicces játékot kitalálni a gyerekeknek még a szakembereknek is kihívást jelent. A „portré vakon” otthoni környezetben, csupán papír és ceruza felhasználásával játszható, akár a család összes tagjának bevonásával. Indulhat a szórakozás?

 

Pompom szörnyecske

A Légy kreatív! rovat alkotásai közül most a pompom szörnyecskék elkészítését ajánljuk a felnőttek és a gyerekek figyelmébe. Könnyen elkészíthetőek és nagyon kedves kis barátok válhatnak belőlük. Ha van otthon maradék fonal, már indulhat is a szörnyecskegyár!

 

Zenevarázslat 15. rész


Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész most Ragány Misával beszélget a Remény Himnuszáról és a zene szeretetéről. Varga Miklós Európa című dalának 2020-as átdolgozása nem komolyzenei darab mégis klasszikus zenének számít, gyönyörű sorai most még inkább elgondolkodtatják ez embert.

 

Altábori csapatkiáltás – sötétzöld


Sötétzöld, sötétzöld, nélkülünk nem forog a föld… Aki járt már Erzsébet-táborban, biztosan tudja folytatni a sort. Idézzük most vissza kicsit a táborok hangulatát a sötétzöldek altábori csapatkiáltásával.