VEGYE SZEMÜGYRE – heti videó ajánló (1. rész)

A Digitális Erzsébet-táborok videótárában olyan hasznos, interaktív tartalmak között válogathatunk, melyek  a gyerekek, a szülők, az óvodák és az iskolák számára is segítséget nyújthatnak a szabadidő hasznos eltöltésében.

A saját gyártású TESO-tesik és a JÁTÉKOK szórakoztató formában mozgathatják meg a gyerekeket és az egész családot. A Legyél kreatív! kézműves videóink segítségével otthon is fellelhető alapanyagokból, könnyen kivitelezhető, de mégis látványos alkotások születhetnek. A Zenevarázslat sorozattal pedig Várnagy Andrea Liszt-Díjas zongoraművésszel kalandozhatunk a hangok csodálatos világában.  

 

TESO-tesi 1.

A Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak azok, akik az ottalvós táborok idejére a gyerekek nagy tesói lesznek, és jó tesók módjára foglalkoznak velük. Ezekben a videókban – amelyekben kiemelt cél, hogy vidámságot is közvetítsenek – egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlatokat találhatunk, amik felfrissíthetik a diákokat két digitális tanóra között, de persze a szülőknek is ér becsatlakozni a testmozgásba.

 

Játék – Activity

Amikor nap nap után otthon vagyunk és nincs lehetőségünk kimenni a szabadba, nehéz egy idő után új és izgalmas játékokat kitalálni a gyerekeknek.  A Digitális Erzsébet-táborok játékgyűjteménye ebben próbál segítséget nyújtani a szülők, az iskolák és az óvodák számára. Ebből a videóból a jól ismert Activity egy összetettebb, többlépcsős verzióját tanulhatjuk meg. Nagyon szórakoztató játék, érdemes kipróbálni!

 

Játék – Álmos mondja…

A játékhoz semmilyen eszköz nem szükséges, csak a figyelem. A játékosok elhelyezkednek, a játékvezető (tanár, szülő, testvér) előttük áll, ő mondja a játékosoknak, hogy mit kell csinálni (például: emeld fel a jobb karodat). Ezeket azonban csak akkor szabad végrehajtani, ha az utasítás előtt elhangzik az, hogy ,,Álmos mondja…”. Az a játékos, aki nem figyel eléggé, könnyen kieshet.

 

Legyél kreatív! – Karkötő PET palackból 

Kész a házi feladat, már mozogtak a gyerekek és játszottak is egymással, de még mindig tele vannak energiával. Mit csinálhatnak még? A „Legyél kreatív!” rovat kézműves bemutatói újabb lehetőséget kínálnak a szabadidő eltöltésére. Az alábbi videó segítségével például a már nem használt, kidobásra váró PET palackból varázsolhatunk percek alatt divatos karkötőt. Ezekkel az ötletekkel nem csak szépet alkothatunk, de környezettudatosak is lehetünk, általuk nem csak az alkotás örömét, hanem az újrahasznosítás fontosságát is játszva taníthatjuk meg a gyerekeknek.

 

ZeneVarázslat 8. rész 

Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművésszel hétről hétre, hétfőn és csütörtökön új részekben kalandozhatunk és merülhetünk el a zene birodalmában. Ebben a részben egy együtt zongorázó testvérpárt ismerhetünk meg, ők idézi meg számunka a tavaszt, Csajkovszkij Csipkerózsika című művén keresztül.