VEGYE SZEMÜGYRE – heti videó ajánló (2. rész)

Új hét? Új videók! Ha vége az iskolaidőnek és a házik is elkészültek, jöhet a szórakozás! Videóinkkal olyan játék- és kézművesötleteket, átmozgató gyakorlatokat és zenei műveltséget fejlesztő tartalmakat mutatunk be, amelyekkel a gyerekek valóban értékesen tölthetik a szabadidejüket.

 

Játék – Torpedó


A Torpedó a nagy klasszikusok közé tartozik. Csak tollra és papírra van szükségünk, mégis izgalmas, fejleszti a beszédkészséget és a logikát, hosszasan le lehet kötni vele a gyerekeket. Korosztály szerint könnyíthető vagy nehezíthető, így a család minden tagja számára élvezetes kikapcsolódást nyújthat.


Játék – Távkapcsoló


A cím megtévesztő lehet, de ezzel a játékkal koránt sem TV nézésre szeretnénk ösztönözni a fiatalokat. A távkapcsoló egy, az egész család által játszható szórakoztató drámajáték, ahol maguk a gyerekek mutathatnak be egy-egy jelenetet kedvenc műsoraikból. Hogy hogyan? A videóból minden kiderül.


TESO-tesi 


Nem telhet el hét TESO-tesi nélkül! Vidám sportos egyperces rovatunkban most egy kis plankre invitálunk mindenkit, aki kedvet érez a mozgásra. Vajon ki bírja tovább?

 

Kézműves – szívecske fonalból


Kézműves videóinkban mindig törekszünk arra, hogy egyszerű, de látványos alkotások szülessenek újrahasznosítható, otthon is megtalálható alapanyagokból. Ezt a szívecskét bárki el tudja készíteni, és igazán látványos dekoráció vagy ajándék készülhet belőle.

 

Zenevarázslat – 11. rész 


„Aki a zenét szereti, soha nem lehet igazán boldogtalan.” (Franz Schubert)
A ZeneVarázslat ezen részében Franz Schubert munkásságát mutatja be Várnagy Andrea Liszt-díjas zongoraművész.