VIDEÓ – Erzsébet Táborok – Fővárosi Nagycirkusz: Gyakorlatozz a cirkusszal!

Erzsébet Táborok – Fővárosi Nagycirkusz: Gyakorlatozz a cirkusszal!

„A cirkusz több, mint szórakoztatás. A cirkusz az egy előadóművészeti ág, amelynek mentén számtalan lehetőség akad a fejlődésre és a tanulásra.” – ezen elv mentén a Fővárosi Nagycirkusz által készített videókban készségfejlesztő foglalkozások során különböző alap cirkuszi mutatványokat sajátíthatunk el úgy, mint a zsonglőrködés, egyensúlyozás, akrobatikus talajgyakorlatok, valamint a bűvészet rejtelmeiben is bepillantást nyerhetünk.

Az egyedülálló cirkuszpedagógiai szemléletmód segítségével átismételhető és elmélyíthető az iskolában megszerzett tudás. Ezen kivételes lehetőség által bepillantást nyerhetünk a cirkusz varázslatos világába, mindeközben játszva tanulhatunk a cirkuszpedagógiai tanórákon, cirkusztörténeti érdekességeket hallhatunk és fontos társadalmi üzenetek is eljuthatnak hozzánk.

A harmadik részben izgalmas és látványos cirkuszi gyakorlatokat láthatunk. Nem is gondolnád, hogy megannyi látványos cirkuszi produkció alapját képezik olyan talajgyakorlatok, mint a fejenállás, kézenállás és a tigrisbukfenc.

A különleges cirkuszpedagógiai részben ezen gyakorlatokhoz elengedhetetlen mozgásszervrendszer vizsgálata kerül középpontba, érdekes kérdésekre kaphatunk választ. Mindezek mellett az akrobatika eredetére is fény derül, és számos történelmi kérdést tár fel a videó.

Erzsébet Táborok – Fővárosi Nagycirkusz – Gyakorlatozz a cirkusszal!

Gyakorlatozz a cirkusszal!