VIDEÓ – Erzsébet Táborok – Fővárosi Nagycirkusz: Zsonglőrország kalandjai

Erzsébet Táborok – Fővárosi Nagycirkusz: Zsonglőrország kalandjai

„A cirkusz több, mint szórakoztatás. A cirkusz az egy előadóművészeti ág, amelynek mentén számtalan lehetőség akad a fejlődésre és a tanulásra” – ezen elv mentén a Fővárosi Nagycirkusz munkatársainak köszönhetően készségfejlesztő foglalkozások során ismerhetünk meg alap cirkuszi mutatványokat, úgy, mint a zsonglőrködést és az egyensúlyozást, de az akrobatikus talajgyakorlatok rejtelmeiben is bepillantást nyerhetünk.

Az egyedülálló cirkuszpedagógiai szemléletmód segítségével átismételhető és elmélyíthető a tudás. A cirkusz varázslatos világa tárul elénk, mindeközben játszva tanulhatunk és cirkusztörténeti érdekességeket is hallhatunk.

Az első részben a zsonglőrködés alapjaival ismerkedhetünk, amely más néven a kaszkád, ennek az alapjait mutatják be a Fővárosi Nagycirkusz művészei. A kaszkád segítségével számos készség fejleszthető.

Hogy mi is az a kaszkád? „A kaszkád azt jelenti, hogy a test középvonalához közeli pozícióban kell egy tárgyat, mondjuk labdát feldobni finom ellipszis íven akkor, amikor az előzőleg feldobott tárgy (labda) éppen a csúcspontra ér. Az alsó kar körzésével lehet biztosan elérni, hogy a labdák a kaszkádra jellemző nyolcas pálya mentén haladjanak.” – olvasható Gyarmathy Éva – A három labdás kaszkád tanulása írásában a diszlexia.hu oldalon.

A „Tudod-e” kérdések pedig a zsonglőrködés érdekességeit tárják elénk, mindezek mellett pedig hasznos, játékos számítási példákon keresztül még több érdekesség tárul elénk a cirkuszművészetről.

„Lépjünk be együtt a mesék és álmok palotájába és garantált a szórakozás.”

Zsonglőrország kalandjai

Zsonglőrország kalandjai – Készségfejlesztés