Vízivás emlékeztető

A víz rendszeres fogyasztása a hétköznapi élet része, az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele. A szervezet egészséges fejlődéséhez az egészséges életmód, a napi testmozgás mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel. Ha elég vizet fogyasztunk nap, mint nap, akkor csökkenthetjük a fáradékonyságunkat, erősíthetjük az immunrendszerünket, szebbé és egészségesebbé válhat a bőrünk, javíthatjuk a koncentrációnkat. Az újszülöttek testének körülbelül 70%-a víz, a felnőtt ember szervezete átlagosan 60%, míg az idős emberé csupán 50% vizet tartalmaz. A víz hiányára sokkal érzékenyebben reagál a szervezet, mint bármely szilárd étel megvonására.

Egy olyan alkalmazást mutatunk most be, amellyel pontosan nyomon lehet követhetni a napi folyadékszükségletünk alakulását. Az applikáció segítségével beállíthatjuk a személyes vízszükségletünket, számontarthatjuk a napi vízbevitelünket és emlékeztetőt kapunk arról, hogy mikor kell inni a megfelelő hidratációs szintünk elérése érdekében.

Mit kell tenni? Az első lépésben a napi cél kiszámításához adjuk meg a nemünket, a testsúlyunkat, a magasságunkat, és azt az „életstílust”, ami legjobban illik hozzánk (ülő munkát végző, átlagos, aktív). Végezetül megadhatjuk milliliterben, hogy általában egyszerre mennyi folyadékot fogyasztunk. Az adatok alapján az applikáció kiszámítja,  hogy mennyi folyadékot kell meginnunk naponta. Ha soknak tartjuk a napi célt, manuálisan is be lehet állítani.

A vízfogyasztás hatékonyabb elérését segíti, ha okos és egyéni emlékeztetőket is beállítunk. Be tudjuk állítani a ébredési és a lefekvési időt, ki tudjuk választani, hogy az alkalmazás milyen gyakran, és milyen módon emlékeztessen a vízivásra, vagy beállíthatunk manuálisan adott dátumokat és időpontokat az értesítésre.

A Beállításoknál nyomon követhetjük a különböző statisztikákat, folyadékbevitelünk heti, havi, éves alakulását, hidratációs naplónkban vízivási előrehaladásunkat grafikonok és diagramok mutatják. Itt adhatjuk meg vagy automatikussá tehetjük a különböző időjárási tényezőket is, amelyek szintén befolyásolják a hidratációs igényünket.

A legszuperebb az alkalmazásban, hogy vízfogyasztási szintünket egy kedves polip jelzi számunkra. Minél több folyadékot iszunk, annál boldogabbá tesszük a vízi élőlényt, minél dehidratáltabbak vagyunk, annál szomjasabbá válik a polip. Természetesen kihívások és jutalom nélkül sem maradunk. A Kihívások és Jelvények menüpontban a „Kerülj egyensúlyba” kihívástól egészen a „Ragyogó bőr” kihívásig próbálhatjuk ki magunkat. Minden egyes kihívás egészségügyi előnyökkel is jár, a jelvényeket pedig úgy érdemelhetjük ki, ha naponta és rendszeresen fogyasztunk folyadékot, valamint, ha felfedezzük az applikáció különböző hasznos funkcióit.

Ne feledjük, a megfelelő vízivási szokások jobb és egészségesebb élethez vezetnek. Mostanra el is jött a következő pohár víz ideje. Ne felejtsük majd el ezt is rögzíteni, miután letöltöttük az alkalmazást!

Az applikáció elsősorban Androidon érhető el. A Google Play áruházakból tudjuk letöltetni, és  mobiltelefonra telepíteni. Ugyanezt az alkalmazást sajnos iOS-en nem lehet elérni. Azonban egy másik divatos, trendi, célnak is megfelelő, funkciókban és dizájnban kicsit különböző víz ivás emlékeztető applikációt tudunk ajánlani, ami App Store-ból az is letölthető. Ezzel szintén nyomon tudjuk követni a napi vízbevitelünket és emlékeztet, hogy mikor kell innunk a megfelelő hidratációs szint elérése érdekében.

 

Vízivás emlékeztető applikáció használatának menete

Google Play áruházból történő telepítés (okostelefon):

  1. Google Play áruház megnyitása
  2. Igyál vizet! – Vízivás emlékeztető és napló elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Igyál vizet! – Vízivás emlékeztető és napló elnevezésű alkalmazás telepítése
  4. Igyál vizet! – Vízivás emlékeztető és napló elnevezésű használata

App Store-ból történő telepítés (okostelefon):

  1. App Store alkalmazás megnyitása
  2. Víz idő: emlékeztető & tracker elnevezésű alkalmazás megkeresése a keresőben
  3. Víz idő: emlékeztető & tracker elnevezésű alkalmazás telepítése
  4. Víz idő: emlékeztető & tracker elnevezésű alkalmazás használata

 

Forrás:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drink.water.reminder.alarm.tracker

https://apps.apple.com/hu/app/v%C3%ADz-id%C5%91-eml%C3%A9keztet%C5%91-tracker/id1208916325?l=hu

https://www.life.hu/eletmod/20110701-meregtelenit-fogyaszt-szepit-es-ingyen-van-a-viz-jotekony.html

Kép forrása:

https://pixabay.com/