GONDTALAN ÉS BIZTONSÁGOS NYARALÁS EFOP-1.2.12-17-2017-00006 A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok

2018.08.05.

Szeptember 3-án kezdődik a tanév, de addig még négy héten keresztül a gondtalan nyaralásé a főszerep: javában zajlanak az Erzsébet Táborok balatoni vakációs turnusai. A vasárnaptól péntekig tartó kikapcsolódás során az ország több száz pontjáról érkeznek gyermekek a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokba, ahol az élménydús programok mellett a napi ötszöri étkezés és a biztonságos nyaralás körülményei is adottak. 2018. augusztus 5-én már a nyolcadik turnus kezdte meg vakációját Zánkán és Fonyódligeten, egy időben összesen közel háromezren nyaralnak hétről hétre a Balaton-parti táborhelyeken. Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú „A Tábor összeköt – Erzsébet Táborok” elnevezésű projekt keretében még további három turnuson keresztül mintegy kilencezer gyermeket várnak a balatoni táborok. 2018-ban összesen csaknem 30 ezren vakációzhatnak a Balaton-partján.

Az idei hatnapos, ötéjszakás, biztonságos, valamint a napi ötszöri bőséges étkezést biztosító turnusok során rengeteg színes aktivitás várja a táborozókat az Erzsébet Táborok keretében. Az ismeretorientált foglalkozások az élmények és a közösségépítés köré szerveződnek. A Balaton adta lehetőségek során a táborozók sárkányhajózhatnak, vagy sétahajózás közben ismerhetik meg a Balaton élővilágát. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendő vízi és szárazföldi kalandpark akadályait leküzdve pedig ügyességüket is játékosan fejleszthetik a táborozók. Az élményekre fókuszáló tartalmas vakációs mindennapok részeként sportprogramok, lasertag és íjászat, akadályversenyek és ügyességi vetélkedők, óriás trambulin, kézműves- és zenei foglalkozások, prevenciós és környezetvédelmi interaktív előadások, közlekedésbiztonsági bemutatók, komoly- és könnyűzenei koncertek és táncház is színesíti a tábori programpalettát. Az egyik legnépszerűbb programok egyike a „Hősök napja”, ahol a gyermekek a honvédség, a tűzoltóság, a rendőség és a mentők interaktív bemutatóin keresztül ismerkedhetnek meg közelebbről ezekkel a hivatásokkal. A táborokban kiemelt érdeklődés övezi a kulturális és színházi programokat is.

A hagyományos és szórakoztató elfoglaltságok mellett idén is kiemelt szerepet kap a gyermekek digitális kompetenciafejlesztése, a biztonságos internethasználathoz szükséges ismereteket is megszerezhetik a diákok.

Az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 azonosító számú projekt átfogó célja egy olyan országos táboroztatási program megvalósítása, amely hozzájárul a szociális kompetenciák fejlesztéséhez és elősegíti a társadalmi integrációt. A program keretében játszóterek, sportpályák, közösségi terek építése és akadálymentesítések is megvalósulnak a következő években. A 2021-ig tartó európai uniós projekt a fogyatékkal élő gyermekek tábori életét is megkönnyíti. A következő mérföldkő pedig egy módszertani tár és online tudásportál létrehozása, amely jó gyakorlatok megismertetésével segíti majd a pedagógusok munkáját. Ezen felül akkreditált képzési rendszer kialakítása történik, workshopok, konferenciák szervezése valósul meg, továbbá kiadványok, módszertani segédanyagok is készülnek a projekt során. A táborokat szervező Erzsébet a Kárát-medencei Gyermekekért Alapítvány 2017-2021 között 13,5 milliárd forintot fordíthat esélyteremtő táboroztatási programok megvalósítására.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!