decor-top
decor-bottom
decor decor

Leírás

A Diabétesz Erzsébet-táborok az Erzsébet Táborok rendszerének speciális tábortípusaiba tartoznak, szervezésükben és a lebonyolításban szakmai partnerekkel működik együtt az Erzsébet Alapítvány. A diabéteszes gyerekeket a táborokba Diabetológiai Gyermekgyógyász Szakellátó Intézmények és civil szervezetek, valamint egészségügyi intézmények jelentkeztetik a szülők beleegyezésével. Az említett intézmények és szervezetek évek óta rendszeresen megtartott, vagy akár  újonnan szervezett ottalvós vagy napközi típusú diabétesz táborait az Erzsébet Alapítvány az állami támogatásból megvalósuló Erzsébet Táborok táboroztatási programban finanszírozza, valamint táboroztatási-szakmai támogatást nyújt.

A speciális táborok esetében a táboroztatási munka közös, de a tábort az együttműködő intézmény, civil szervezet szervezi meg, az infrastruktúrát, az étkezést, a programokat, a felügyeletet, az egészségügyi ellátást az együttműködő partner végzi, szorosan egyeztetve a szülőkkel.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudomány – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység. A diabétesz táborok teret engednek az edukációnak: a gyermekek játékos módon megismerhetik, megtanulhatják az állapotuk kezelését, a mindennapjaik megkönnyítését.