decor-top
decor-bottom
decor decor

Leírás

A Diabétesz Erzsébet-táborok az Erzsébet Táborok rendszerének speciális tábortípusaiba tartoznak, szervezésükben és a lebonyolításban szakmai partnerekkel működik együtt az Erzsébet Alapítvány. A diabéteszes gyerekeket a táborokba Diabetológiai Gyermekgyógyász Szakellátó Intézmények és civil szervezetek, valamint egészségügyi intézmények jelentkeztetik a szülők beleegyezésével. Az említett intézmények és szervezetek évek óta rendszeresen megtartott, vagy akár  újonnan szervezett ottalvós vagy napközi típusú diabétesz táborai az Erzsébet Táborok rendszerében finanszírozottá válnak.

A speciális táborok esetében a táboroztatási munka közös, de a tábort az együttműködő intézmény, civil szervezet szervezi meg, az infrastruktúrát, az étkezést, a programokat, a felügyeletet, az egészségügyi ellátást az együttműködő partner végzi, szorosan egyeztetve a szülőkkel.

A táborokban megvalósuló programok szakmai tartalma az Erzsébet Táborok öt alappillérére épül. Ezek a magyarság és honismeret – hagyományőrzés és a magyarságtudat erősítése; a sport – sportfoglalkozások, egészséges életmódra való törekvés; a tudomány – ismeretterjesztés és a környezettudatosság fejlesztése; a kultúra – különböző művészeti ágak bemutatása, bemutatkozása; és a kereszténység. A diabétesz táborok teret engednek az edukációnak: a gyermekek játékos módon megismerhetik, megtanulhatják az állapotuk kezelését, a mindennapjaik megkönnyítését.