ITT AZ IDŐ – MEGJELENTEK AZ ERZSÉBET TÁBOROK FELHÍVÁSAI!

2018.03.21.

Március 21-én megjelentek az úgynevezett ottalvós tavaszi és őszi Osztálykirándulások, a nyári zánkai és fonyódligeti Élménytáborok és a Napközi Erzsébet-táborok felhívásai.

AZ E-TÁBOROK JELENTKEZÉSI FELÜLETE ITT IS ELÉRHETŐ!

A tavaszi Osztálykirándulásokra április 13-ig, a nyári zánkai és fonyódligeti Élménytáborokba április 20-ig, a Napközi Erzsébet-táborokra április 27-ig, az őszi Osztálykirándulásokra pedig május 15-ig lehet jelentkezni.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokat és gyermekprogramokat az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szervezi és koordinálja. A 2018. évi táborokba minimum 20, maximum 150 fős gyermekcsoportokkal tudnak jelentkezni a pályázói körnek megfelelő intézmények a weboldalunkon található E-TÁBOROK menüpontra (képernyő jobb felső sarkában) kattintva.

 Az egész éven átívelő Erzsébet Táborok idei első táborai a tavaszi „ottalvós” Osztálykirándulások, amelyek május 14-től június 8-ig Zánkán és Fonyódligeten valósulnak meg. A 2 éjszakás Erzsébet-tábori osztálykirándulás minden köznevelési intézmény 1-11. évfolyam közötti diákja számára elérhető.

A balatoni nyári Élménytáborok június 17-én kezdődnek. A 6 napos 5 éjszakás táborokba szintén 1-11. évfolyam közötti, érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekcsoportokkal lehet jelentkezni a vakáció 11 hetének bármelyikére. Az utolsó nyári turnus augusztus 31-én zárul. A nyári zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborba jelentkezők köre a tavasziakhoz képest bővül, az iskolákon kívül gyermekvédelmi intézmények, családsegítő szolgálatok és központok is tudnak gyermekeket delegálni a Balaton-parti Élménytáborokba.

A Napközi Erzsébet-táborokra szintén köznevelési intézmények, tehát a Klebelsberg Központhoz tartozó tankerületi- és az egyéb fenntartású, OM azonosítóval rendelkező szervezetek, továbbá családsegítő szolgálatok és központok, továbbá kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények is jelentkezhetnek, de a napközi táborok esetében nem 1-11., hanem 1-8. évfolyamos tanulókkal.

Már az őszi „ottalvós” Osztálykirándulások felhívásai is megjelentek március 21-én. A 2 éjszakás szeptember 10. és 28. közötti kikapcsolódás is a 1-11. évfolyam közötti diákokat várja a „Zánkai Erzsébet-táborban”.

A táborok pontos időpontjai megtalálhatók a http://erzsebettaborok.hu/erzsebet-taborok-2018/ oldalon.

 

A tavaszi Osztálykirándulásokra április 13-ig, a nyári zánkai és fonyódligeti Élménytáborokba április 20-ig, a Napközi Erzsébet-táborokra április 27-ig, az őszi Osztálykirándulásokra pedig május 15-ig lehet jelentkezni.

A beadási határidők lejárta után ütemezetten történik az elbírálás és a kiértesítés: tehát először a tavaszi, azt követően a nyári, majd az őszi időszakra vonatkozó táborozási lehetőségről értesülhetnek a jelentkezők.

Fontos változás 2017-es képest, hogy a tavaszi, a nyári és az őszi ottalvós táborokba történő jelentkezés során biztosítani kell a gyermekek diák- vagy személyi igazolványát. A napközi tábortípus esetében ez nem kötelező. A dokumentumok bekérése is a tanulók biztonságát szolgálja, a balatoni Élménytáborokban ugyanis kiemelt figyelem övezi a gyermekeket, a testi- és lelki épségük megóvását. Mindezekről 24 órás gyermekorvosi ügyelet-, állandó mentőszolgálat- és a nyári időszakban vízimentő szolgálat biztosításával gondoskodik az Erzsébet Alapítvány. Utóbbiakon túl, és a programok biztosítása mellett az Erzsébet Táborok munkatársai, a Tábori Együttélést Segítő Operatív stáb (TESO-k) és önkéntesek is figyelnek a gyermekekre. A diákokat olyan felnőttek is körülveszik a táborokban, akikkel nap mint nap találkoznak, ismerik őket. Ők azok a pedagógus, családsegítő- és egészségügyi szakemberek, akik a gyermekekkel együtt vesznek részt valamennyi táborban. A jelentkezések során 10 gyermekenként 1 felnőtt-, 10 fő sajátos nevelési igényű tanulónál pedig 2 felnőtt kísérő megjelölése szükséges. A tavalyi évhez hasonlóan ismét Erzsébet-utalvánnyal ismeri el a táborozó gyermekeket kísérő pedagógusok, felnőtt kísérők elhivatott, nyári iskolai szünidőben végzett munkáját az Erzsébet Táborok.

Az Erzsébet-táborokba történő jelentkezés során a meglévő felhasználónevet és jelszót kell használni, tehát nem kell ismét regisztrációt kezdeményezni, kivéve az újonnan jelentkező intézmények esetében. A jelentkezésekkel kapcsolatos kérdések esetén az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány munkatársai a +36 1 445 0215-ös vagy a +36 1 445 0216-os telefonszámokon, illetve az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!