Megjelentek a 2017-es Erzsébet-táborok pályázati felhívásai

2017.04.11.

A mai naptól lehet pályázni a 2017-es év tavaszi és nyári Erzsébet-táboraira. A „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt, valamint a nyári „ottalvós” és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek meg a www.erzsebettaborok.hu oldal PÁLYÁZATOK menüpontjában.

A megjelenő pályázati felhívások egy előzetes regisztrációt követően érhetők el, melyeknek turnusaira jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézményekből érkező csoportok jelentkezését várja a táborokat megvalósító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A pályázatok beadásának határideje a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat esetében 2017. május 2., a nyári „ottalvós” táborok, valamint a Napközi Erzsébet-táborok esetében a vonatkozó pályázati felhívás megjelenéstől számított 30 nap.

A nyertes pályázók a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat keretében 2017. május 22. és 2017. június 14. közötti időszakban tölthetnek majd 3 napot a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban megszervezett turnusokban, amelyek tavasszal főként a kiránduló osztályok körében népszerűek. Ebben az időszakban várhatóan mintegy 5000 táborozó üdülhet.

A legnépszerűbb, nyári „ottalvós” Élménytáborok 2017. június 18. és 2017. augusztus 25. között, összesen tíz héten keresztül, hatnapos turnusokban várják majd az ország minden részéből érkező gyerekeket. Ezekbe a táborokba a nyár folyamán mintegy 38 000 táborozót várnak, míg a lakóhelyen megvalósuló Napközi Erzsébet-táborokban további 45 000 fiatal tölti majd a nyári szünetet.

A Zánkára és Fonyódligetre érkező iskolások csodálatos természeti környezetben élvezhetik a táborhelyek ingyenes szolgáltatásait: a helyszíneken többek között kalandpark, sárkányhajó, a környező kirándulóhelyek és színes programkínálat biztosítja a tartalmas vakációt.

A sikeresen pályázó, 1-11. évfolyamos közösségek tagjai az „ottalvós” táborok esetében jelképes, turnusonként 1000 Ft-os részvételi biztosíték befizetését követően vehetnek részt a táborokban, amely fedezi az étkezés, a szállás és a színes programkínálat teljes költségét. A Napközi Erzsébet-táborokba sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai jelképes, 100 Ft/nap, azaz turnusonként 500 Ft részvételi biztosíték befizetésével vehetnek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8.00 és 16.00 között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés várja őket.

Ezek is érdekelhetnek

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Add meg az email címed és értesítünk minden újdonságról!