Ajánló – Da Vinci Kids

Da Vinci Kids


2020. március 16-tól egy új típusú, tantermen kívüli digitális oktatás lépett életbe, amely által digitális távoktatásban valósul meg az iskolai munka minden egyes folyamata. A kapcsolattartás, a feladatok kiadása, a tanulási folyamat nyomon követése és az értékelés a tanár és a diák között különböző digitális, távoktatató eszközökkel, tanulást segítő programokkal, szoftverekkel, ismeretterjesztő online/offline tartalmak segítségével történik. Ebben a megváltozott helyzetben új kihívások elé néznek a pedagógusok, a diákok, valamint a szülőkre is hatalmas feladat hárul. Egy olyan helyzetben, amikor a pedagógusnak nincsen lehetősége személyesen fenntartani a kapcsolatot a tanulókkal, hangsúlyosabbá válhatnak az információk felkutatását és feldolgozását segítő anyagok, valamint az otthonról is elérhető, a tanulók önálló ismeretszerzését támogató digitális környezet, eszköz, program, vagy applikáció használata.

A nagy zajban és a digitális, távoktatási platformok és tartalmak sokaságában nem könnyű eligazodni. Azonban ha jó helyen keresünk, akkor olyan kincsekre bukkanhatunk, mint a Da Vinci Média platform, amely szórakoztató, ismeretterjesztő műsorokat kínál a gyermekeknek és az egész családnak, a hét minden napján. A 24 órában sugárzó Da Vinci TV-csatornán (Da Vinci Kids és Da Vinci Learning) valamint a Da Vinci Kids interaktív online videótár applikációval, szórakoztató módon találkozhatunk például otthon is elvégezhető fizikai és kémiai kísérletekkel, az otthoni újrahasznosításban rejlő művészeti lehetőségekkel, de  akár felfedezhetjük az iguánák titokzatos világát is.

A Da Vinci Kids csatorna minden tantárgyhoz kapcsolódóan kínál tematikus megértést, feldolgozást segítő hasznos műsorokat a gyermekeknek. Kreatív vizualizációs technikák és hasznos oktató tartalmak felhasználásával olyan témákat érint, mint a tudomány, a matematika és technika, a játék és az alkotás, a történelem és a hírességek, a kultúra, az élet és a természet, valamint a sport és a szabadidő. Ezzel is arra ösztönzve őket, hogy a tudás, a kreativitás és a kíváncsiság hármasának szuperképességét elsajátíthassák, gondolatébresztő, hiteles és fejlesztő tartalmakkal.

A Da Vinci Kids app segítségével bármikor, bárhol megnézhetik a teljes műsort a kedvenc készülékeiken. Az alkalmazás letölthető mobiltelefonra és tabletre egyaránt, legyen az iOS vagy Android. Az applikáció böngészése során több mint 2500 díjnyertes, tananyag alapú, és több mint 350 óra humoros, képzeletgazdag ismeretterjesztő videó érhető el folyamatosan bővülő kínálattal, amely amellett, hogy tökéletesen ellenőrzött, biztonságos és reklámmentes, még magyar nyelven is elérhető. A 6-12 éves gyerekek számára otthon és útközben egyaránt tökéletes szórakozást és tanulást biztosít, így a diákok saját tempójukban haladhatnak és fedezhetik fel a szórakoztató ismeretterjesztés széles spektrumát.

A Da Vinci Kids több mint egy ismeretterjesztő, tudományos csatorna, és több mint egy tananyag-alapú, oktató-fejlesztő applikáció, hiszen tanárként nagyszerű digitális eszköz lehet a reál- és humán tantárgyakhoz, diákként a gyakorláshoz, felkészüléshez, szülőként pedig a médiaplatform használatával olyan környezetet teremthetünk a gyermekünknek, amelyben a család együtt vehet részt a közös ismeretszerzés kalandjában.

Ez egy olyan időszak, amit a pedagógusoknak, gyermekeknek és a szülőknek együtt kell megoldani, éppen ezért a Digitális Erzsébet-táborok célul tűzte ki, hogy a digitális platformok, valamint a közösségi oldalak és jó gyakorlatok útvesztőjében iránymutatást adjon és rendszerezve, áttekinthető módon segítsen bemutatni olyan tartalmakat, amelyek esetleg hasznosak lehetnek mind az ismeretszerzésben, mind a szabadidő hasznos eltöltésében.

 

A Da Vinci Kids médiaplatform használatának menete


A Da Vinci TV csatorna és a Felelős Szülők Iskolája közös együttműködésével a 2019/2020-as tanév végéig ingyenes hozzáférést biztosítanak a Da Vinci Kids oktatási alkalmazáshoz minden pedagógus számára, aki regisztrál a Da Vinci Tanár Program szakmai közösségébe és belép a Da Vinci Tanár Klub Facebook csoportba, ahol pedig videóanyagokhoz tartozó ötleteket, javaslatokat, jó gyakorlatokat osztanak meg egymással a csoporttagok.

 

Emellett a távoktatás ideje alatt a Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben a tanároknak és diákoknak a tanév végéig ajándék a Da Vinci Kids alkalmazás.

 

A Da Vinci Media minden platformon, minden előfizető számára elérhetővé teszi tartalmait. 2020. április 30-ig korlátozás nélkül érhető el a Da Vinci TV-csatorna a különböző televíziós szolgáltatók nézőinek (lásd: Da Vinci Kids Facebook csoport).

 

Hogyan juthatnak a tanárok a tanév végéig ingyenes oktatási applikáció hozzáféréshez?

 

  1. Regisztráljanak a Da Vinci Tanár Programba ITT
  2. Lépjenek be a Da Vinci Tanár Klub Facebook csoportba ITT

 

A regisztrációt követően e-mailben küldik el az applikáció letöltésének, valamint az ajándék előfizetési kód aktiválásának menetét mindenkinek.

 

A Da Vinci Kids app előfizetés aktiválásának menete:

1. A Da Vinci Kids app letöltése a Play áruház/App store-ból arra az eszközre, amelyiken szeretnénk használni. Regisztráció.

2. A kód aktiválás helye: davincikidsapp.com/kupon. A megadott instrukciók alapján történik: bejelentkezés, kód beírására. Az appnál használt bejelentkezési adatokat kell majd használni a kódbeváltáskor is. Kuponkód: Tanulas-DaVinci-vel

Forrás :(kép és tartalom):
https://www.davincikids.tv/hu/
https://felelosszulokiskolaja.hu/
https://pixabay.com/