Akadálypálya otthon – avagy, hogyan mozgassuk meg gyermekünket testileg és szellemileg?

Akadálypálya otthon – avagy, hogyan mozgassuk meg gyermekünket

testileg és szellemileg?

A gyermekek életében elengedhetetlen a mozgás, nemhiába már az óvodai napirendben is teret kap a mindennapos mozgás. Fontos megemlíteni azt is, hogy testmozgás nélkül nincs képességfejlesztés, és a gyermekek idegrendszerének megfelelő fejlődésében is nagy szerepet játszik. A következő játék ezért szóljon a mozgásról és a mozgás öröméről!

Az akadálypálya építése során a szülők gyermekeikkel közösen találhatják ki a pálya elemeit, elrendezését. Mind a szülők, mind a gyermekek kiélhetik kreativitásukat a terep kialakítása során, de mindig tartsuk szem előtt, hogy a végeredmény mindenki számára teljesíthető legyen. Bármilyen kelléket fel lehet használni az „építkezésben”, attól függően, hogy lakásban vagy kint a kertben tudjuk megvalósítani.

A lakásban megvalósítható pályához alkalmas eszközök lehetnek például a párnák, a székek, az asztalok, lepedők, plédek, madzagok. A tárgyak segítségével kialakított terepen lehet kúszni-mászni, átbújni alattuk, fellépni rájuk vagy lelépni róluk, egyik párnáról a másikra ugrani, mintha a párnák körül „láva” lenne.

A kertben kialakítható pályához hasznos eszközök lehetnek például a vödrök, a labdák, a talicska, deszkák, lepedők, rongyok és kötelek. Legyünk kreatívak, engedjük szabadjára a fantáziánkat, ebben a gyerekek sokat segíthetnek. Amennyiben nehezíteni szeretnénk a pályát a gyerekeknek, a kezükbe adhatunk egy eszközt, tárgyat vagy a kedvenc plüss állatukat, és így kell teljesíteniük a pályát. Ez a játék nagyszerű szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt, érdemes kipróbálni!