korok dots oval

Sokak örömére idén ismét lesznek Családi Erzsébet-táborok, május 19-én elindult a jelentkezés. A családok a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány együttműködő partnerein keresztül jelentkezhetnek. Az együttműködők között van a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, és a Sportos Cukorbetegek Egyesülete.

A 2018-ban, a Családok évében indult Családi Erzsébet-táborok mára nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen péntektől vasárnapig a család minden tagjának – gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek vagy akár a dédszülőknek is – garantált a gondtalan, balatoni kikapcsolódás és feltöltődés. A családok csak 7 év alatti vagy 1-12. évfolyamos gyermekekkel együtt érkezhetnek, a gyerekek részvétele a jelentkezés egyik feltétele.

A családi hétvégéken a megújult zánkai tábor minőségi szállásokkal és változatos programokkal várja a kikapcsolódásra vágyókat. A programok mellett a napi ötszöri étkezés (valamint a speciális étkezési igények kiszolgálása) is biztosított.

A megújult Zánkai Erzsébet-tábort IDE kattintva nézheti meg.

A táborokban szórakoztató, zenés-táncos, kulturális programok, például könnyűzenei előadások, népzenei formációk, családi mozizás, bábszínház, valamint számos gyermekprogram segíti az önfeledt kikapcsolódást. Nagy hangsúlyt kapnak azok az élmények, amelyek a családot összekovácsolhatják, például kézműves foglalkozások, fotófalak, táblás játékok, vetélkedők, csocsóasztal, asztalitenisz és túra is szolgálja a családi élményszerzést. A sport, a szabadidős és a játékprogramok szintén a Családi Erzsébet-táborok szerves részét képezik, így a családtagok gondtalan időtöltését a közös programok mellett, az egyéni feltöltődést nyújtó elfoglaltságok is tarkítják, mint például relaxációs szoba 15 perces frissítő masszázzsal elsősorban az anyukák részére.

A koronavírus-járvány miatt minden ottalvós Erzsébet-táborban – így a Családi Erzsébet-táborok esetén is – védettségi igazolvány szükséges a 18 év felettieknek. Ez a vendégek mellett természetesen vonatkozik a táborokban dolgozókra, a programlebonyolítókra, előadókra, valamint az operatív működést biztosítókra (például élelmiszer szállítókra) is.

Fokozott higiénés intézkedésekkel valósulnak meg a családi táborok (a táborszervező Erzsébet Alapítvány munkatársai fertőtlenítő takarítást végeznek rendszeresen), és fertőtlenítő pontok is lesznek a tábor területén. Eddig is volt a Zánkai Erzsébet-táborban vírusprotokoll, idén kiterjesztettük a koronavírus szerint. Koronavírus gyanúja esetén PCR teszt készül, és karanténrészleg is van a jól felszerelt és felújított tábori egészségházakban.

A zánkai táborban a Bethesda Gyermekkórház szakemberei 24 órában gondoskodnak a biztonságról, az Országos Mentőszolgálat is folyamatos szolgálatot teljesít, és a strandon vízimentők is vigyáznak a fürdőzőkre.

A meghirdetett turnusok időpontjairól a honlapon tájékozódhatnak.

korok dots oval

Bármilyen felmerülő kérdés esetén, keressék bizalommal az Erzsébet Táborok Ügyfélszolgálatát.