korok dots oval

A Gyógyító Szent Erzsébet-táborok különleges helyet foglalnak el az Erzsébet Táborok összrendszerében, hiszen a kis betegek hétköznapjai különbözhetnek egészséges társaikétól. Olykor lemondással, áldozattal járhat egy-egy élethelyzet nekik és családjuknak is. Ám míg Erzsébet-táborban vannak a gyerekek, addig a nehézségek a gyógyító táborok falain kívül rekednek. A táborozás, az önfeledt játék és a nevetés épp olyan természetes lehet nekik, mint bárki másnak, hiszen miközben ők ugyanúgy nyaralnak, mint bármely gyermektársuk, addig láthatatlan óvó tekintetek tömkelege, szakorvosi és ápolói odafigyelés övezi őket a nap 24 órájában.

A gyógyító táborok esetében az Erzsébet Alapítvány olyan szakmai partnerekkel dolgozik együtt, akikkel a táboroztatási munka közös, de a terület sajátossága miatt a tábort a partner szervezi, az infrastruktúrát, az étkezést, a programokat, a felügyeletet, az egészségügyi ellátást is ő végzi. Mindezek támogatása és az Erzsébet Táborok szakmaisága pedig a táboroztatási program által, kormányzati támogatással biztosított. A Gyógyító Szent Erzsébet-táborokba egészségügyi vagy szociális területen működő intézmények jelentkeztethetik a gyerekeket.

A táborokban élményterápiás turnusok vannak. Ez azt jelenti, hogy olyan programokon vehetnek részt a gyerekek, amelyekből mentálisan is töltekezhetnek, önbizalmat adnak, és közben a speciális ellátásuk is garantált a tábori szakembereknek köszönhetően.

A Gyógyító Szent Erzsébet-táborok partnerhelyszíneken valósulnak meg, jellemzően késő tavasztól kora őszig. A legtöbb turnus a Kis-Balatonnál, a zalaszabari Zobori Élmény Parkban várja a gyerekeket, ahol számos különleges attrakció gondoskodik a kikapcsolódásról.

A másik táborhelyszín Tihany, itt daganatos betegséggel élő és gyógyuló gyerekek tölthetnek el 1-1 felejthetetlen hetet nyáron.

Mindegyik helyszínen garantált biztonság és a teljes ellátás, és a napi ötszöri étkezés mellett a szükséges pótétkezések is biztosítottak.