1-7. évfolyamos tanulókat vár az Erzsébet Alapítvány a Zánkai- és Fonyódligeti Erzsébet-táborba egy felejthetetlen vakációra!

A zánkai és fonyódligeti táborhelyek vakációs turnusaiba jellemzően iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos diákcsoportokkal az etaborplusz.hu weboldalon (részletek az E-tábor Plusz felületen elérhető felhívásokban olvashatók). Fontos, hogy a jelentkezés beadásakor tanulói jogviszonnyal és érvényes fényképes igazolvánnyal kell rendelkezniük a gyermekeknek, akik a beadási határidő napjáig 6. életévüket betöltött, de 15. életévüket be nem töltött tanulók lehetnek.

Néhány hasznos információ, melyet fontos tudni a jelentkezéskor

A Zánkai Erzsébet-táborba az iskolák egy jelentkezés során minimum 15, maximum 60 fő gyermeket jelentkeztethetnek. A Fonyódligeti Erzsébet-tábor esetében pedig minimum 30, illetve maximum 37 fő gyermekkel lehet pályázni. Minden gyermek egy adott évben, csak egy nyári Élménytáborban vehet részt, akkor is, ha különböző szervezetek ugyanazon gyermekkel nyújtanának be jelentkezést. Egy intézmény maximum 10 jelentkezést nyújthat be, melyben több turnust is megjelölhet, priorizálva a számára kedvezőbb időpontokat.

A kísérők közül 1 fő pedagógust csoportvezetőnek kell megjelölni, aki a táborozás során ellátja a csoportvezetői feladatokat, és a táborozás ideje alatt folyamatosan elérhető.

Jelentkezni az Erzsébet Alapítvány holnapjáról, az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet 2024. április 24-én 14 óráig. A jelentkezések beadási sorrendje nem befolyásolja a jelentkezések elbírálását.

A táboroztatási programnak köszönhetően mind a zánkai, mind a fonyódligeti táborhelyre idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek az ország bármely pontjáról. Az utazás megszervezéséről és költségeiről az Erzsébet Alapítvány gondoskodik. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Magas színvonalú táboroztatás 

Családias hangulatú, klasszikus és modern táborhely délen

A Fonyódligeti Erzsébet-tábor a vízpart közvetlen közelében terül el, a táboron belüli kisebb távolságokkal pedig családias hangulatot nyújt a csoportoknak. A jurtasátras jellegű szállások ugyanolyan új bútorokkal vannak felszerelve, mint a zánkai táborhely szállásai, továbbá telefontöltésre alkalmas USB portok is találhatók a sátrakban, amelyek 2024-től már mennyezeti ventilátorokkal felszereltek. A csoportok a légkondicionált, felújított étteremben étkezhetnek és számos közösségi helyiség áll a rendelkezésükre. A táborhelyen modern sportpályák, kalandpark, mászófal és játszóterek is a kikapcsolódást szolgálják.

Városias, pezsgő életérzés északon

A zánkai gyermektábor egyet jelent a nyüzsgő tábori léttel, ahol felújított közösségi terek, új sportpályák és KRESZ-park, a modern szállások közelében és a strandon pedig játszóterek is várják a gyermekeket.

Egy-egy nyári turnus vasárnaptól péntekig tart. Az Erzsébet Alapítvány az Erzsébet Táborok táboroztatási programban állami támogatásból biztosítja egyebek mellett a szállást, a napi ötszöri étkezést és az egészségügyi ellátást.

Színes és izgalmas programok korosztályra szabottan

Egyebek mellett koncertekkel, színházi és ismeretterjesztő előadásokkal, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramokkal, hagyományőrző, valamint közösségépítő foglalkozásokkal is készül az Erzsébet Alapítvány a táborozóknak, akik mindezek mellett sétahajózhatnak és sárkányhajózhatnak is, vagy akár kalandparkban tehetik próbára magukat.

A táborokban a rengeteg szervezett program mellett hangsúlyos a biztonság: a kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről, az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá vízimentők vigyáznak strandidőben a gyerekekre. Biztonsági szolgálat ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba, és így a gyermekek közelébe. Ezt a célt szolgálja Zánkán és Fonyódligeten is a kerítés, továbbá a 24 órás kontrollal működő biztonsági kamera-rendszer is.

korok dots oval

A fenti információk tájékoztató jellegűek és nem teljes körűek, a pontos részleteket a pályázati felhívások tartalmazzák, amelyek a jelentkezők számára elérhetők az E-tábor Plusz jelentkezési felületen a „Kiírások” menüpontban a „Részletek” -re kattintva a „Dokumentumok” fülön.

Jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítás kérhető az ugyfelszolgalat@erzsebettaborok.hu e-mail címen, illetve a 06-1/445-0214, 06-1/445-0215 és a 06-1/445-0216 telefonszámokon.