korok dots oval

Elindultak a nyári balatoni Erzsébet-táborok és a Napközi Erzsébet-táborok, lezárult a jelentkezés a Családi Erzsébet-táborokra, valamint az őszi zánkai osztálykirándulásokra. A felújításoknak köszönhetően a zánkai tábor befogadóképessége a duplájára nőtt, így idén mindenki, aki szabályosan jelentkezett (határidőre feltöltött minden adatot és nyilatkozatot), eljuthat a Balatonhoz egy-egy hétre táborozni.

Ottalvós zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborok

A jelenlegi helyzetre tekintettel a balatoni, ottalvós Erzsébet-táborokba (beleértve az osztálykirándulásokat is) idén a 18 év felettiek számára szükséges a védettségi igazolvány. Ez vonatkozik a táborokban dolgozókra, a programlebonyolítókra, előadókra, valamint az operatív működést biztosítókra (például élelmiszer szállítókra) és a gyermekekkel érkező felnőttekre (pedagógusokra, kísérőkre) is.

Fokozott higiéniás intézkedésekkel valósulnak meg az ottalvós táborok (a táborszervező Erzsébet Alapítvány munkatársai fertőtlenítő takarítást végeznek folyamatosan), és fertőtlenítő pontok is vannak minden programhelyszínen és szálláson. Eddig is volt az ottalvós táborokban vírusprotokollidén kiterjesztettük a koronavírus szerint. Koronavírus gyanúja esetén PCR teszt készül, és karanténrészleg is van a jól felszerelt és felújított tábori egészségházakban.

A zánkai és a fonyódligeti táborokban a Bethesda Gyermekkórház szakemberei 24 órában gondoskodnak a biztonságról, az Országos Mentőszolgálat is folyamatos szolgálatot teljesít, és a strandon vízimentők is vigyáznak a fürdőzőkre.

Zánkán 10 héten átvasárnaptól péntekig vehetik birtokba a grandiózus, 21-ik századi, igazi kultúrfesztivál hangulatú tábort kicsik és nagyok, ahol 4-6-8 ágyas szobákban alszanak a gyerekek.

A megújult Zánkai Erzsébet-tábort IDE kattintva nézheti meg.

Fonyódligeten pedig a nyár utolsó hónapjában, 4 turnusban érkezhetnek gyerekek a megújuló sátras Élménytáborba, ahol 10 fős sátrakban szállhatnak meg a jelentkezők.

Ahogy eddig is, a napi ötszöri, a speciális étkezési igényekre is figyelő étkezés biztosított a táborok ideje alatt.

Azok a pedagógusok és szociális területen dolgozó szakemberek, akik az egyhetes táborokban részt vesznekpluszjuttatást kapnak (25.000 Ft összegben részesülnek egy alkalommal).

Idén bővült a programkínálat is: a Zánkai Erzsébet-tábor programhelyszínein az előző évek napi 40 programjához képest 2021-től már naponta mintegy 60 különböző, szervezett program valósulhat meg. Fonyódligeten naponta mintegy 25 különféle foglalkozás biztosíthatja a vasárnaptól péntekig táborozó gyerekek kikapcsolódását. (A programok között sétahajózás, sárkányhajózás, digitális kompetencia fejlesztő foglalkozások, sport- és kulturális programok is lesznek.)

A balatoni Erzsébet-táborokba többségében 1-8. évfolyamos gyerekekkel lehetett pályázniIlletve kamaszokkal is jelentkezhettek csoportok: a 9-11. évfolyamos fiatalok külön turnusokba jelentkezhettek, mivel nekik más az érdeklődési körük, így más programok közül is választhatnak, mint a fiatalabbak.

korok dots oval

2021-ben is szerveznek Napközi Erzsébet-táborokat a gyerekek lakóhelyén. Lehetett több turnusra is pályázni a vakáció idejére. Az első turnus június 21-én vette kezdetét. Az Erzsébet Táborok rendszerében szervezett napközi táborok tele vannak programokkal, és napi négyszeri étkezést is kapnak a gyerekek, amelyért a szülőknek csak egy jelképes összeget (napi 100 Ft-ot) kell fizetniük.

A napközi táborokat többségében az iskolák és az óvodák szervezik (de kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények és családsegítő szolgálatok is jelentkezhetnek gyermekcsoportokkal a táborok finanszírozására). Ők vannak ott végig a gyermekekkel, így a diákok a megszokott környezetükben lehetnek, azokkal a tanárokkal, felnőttekkel, akiket már jól ismernek. A Napközi Erzsébet-táborokat szervező pedagógusok és szociális területen dolgozó szakemberek, akik a táboroztatásban részt vesznek, pluszjuttatást kapnak (heti 25.000 Ft hidegétkezési utalványt).

A napközi táborokban is fontos a fokozott higiénia.

A hátrányos helyzetű gyerekekkel történő jelentkezések az ottalvós és a napközi táborok esetében is minden évben előnyt élveznek.

korok dots oval

Kérdés esetén, keressék bizalommal az Erzsébet Táborok Ügyfélszolgálatát.