Ottalvós Erzsébet-táborok
Nyári Élménytábor Zánkán

Vasárnaptól péntekig tartó ottalvós táborok a Balaton északi partján. Napi ötszöri étkezés, hamisíta...

Nyári Élménytábor Fonyódligeten

Vasárnaptól péntekig tartó jurtasátras, ottalvós táborok a Balaton déli partján. Napi ötszöri étkezé...

Osztálykirándulás Zánkán

Háromnapos, kétéjszakás ottalvós táborok tavasszal és ősszel. Hétfőtől szerdáig és szerdától pénteki...

Osztálykirándulás Fonyódligeten

Őszi, háromnapos és kétéjszakás, ottalvós táborok. Hétfőtől szerdáig és szerdától péntekig tartó tur...

Diabétesz Erzsébet-tábor
Diabétesz Erzsébet-tábor Zánkán

Biztonságos kikapcsolódás az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek a Zánkai Erzsébet-táborban a diabé...

Diabétesz Erzsébet-tábor külső helyszínen ottalvós és napközi formában

A közmédia „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő kampánya során befolyt állampolgári adományoknak köszönhe...

Napközi Erzsébet-tábor
Napközi Erzsébet-tábor

Tartalmas kikapcsolódás a lakóhelyen, színes programok és élmények országszerte. A nyári szünetben t...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor
Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás tábor a speciális ellátást igé...

Családi Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Zalaszabarban

Különleges tábor Zalaszabarban, a speciális odafigyelést igénylő gyermeket nevelő családok számára. ...

Gyógyító Szent Erzsébet-tábor Tihanyban

Biztonság, odafigyelés, élmények. Hatnapos, ötéjszakás élményterápiás táborok, daganatos betegségből...

Erdélyi Erzsébet-tábor
Osztálykirándulás Erdélyben

Az erdélyi évközbeni osztálykirándulásokat az Erdélyben működő közintézmények és gyermekvédelmi inté...

Nyári Élménytábor Erdélyben

Felejthetetlen élmények a határon túl. Ötnapos négyéjszakás tábor Erdélyben, oda-vissza 1-1 napos, h...

Családi Erzsébet-tábor
Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Péntektől vasárnapig együtt a család! Hétvégente a gyermekek nem az iskolai közösséggel, hanem csalá...

Erzsébet-karácsony
Erzsébet-karácsony

Évzáró ünnepi programsorozat. Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges kulturális prog...

sun boat fish fish

„Tudományhétfő” az Erzsébet-táborokban

A vasárnapi érkezést követő első napon, hétfőn, a tudományé a főszerep, és a digitális kompetenciák fejlesztése is hangsúlyos a balatoni Erzsébet-táborokban. Mivel még épp csak elkezdődött a tábor, játékos csapatépítő és közösségformáló programok is várnak a gyermekekre.

Az Élménytáborokban a gyermekek megtudhatják hol is tart napjainkban a tudomány. Megismerhetik a 3D nyomtatás és tárgyalkotás lehetőségeit, a humanoid robot működését. A jövő programozói inspirálódhatnak a LEGO robotfoglalkozásokon, megérthetik, hogyan is működnek okoseszközeink az „Élményalapú programozás-Mesterséges intelligencia a mindennapokban, smart megoldások” című foglalkozás alatt, és ha kedvet kaptak a számítástechnika és a programozás világához, akkor az interaktív pályaorientációs foglalkozás – Legyél TE is informatikus! program során megtudhatják, hogyan is vágjanak neki a jövőben.

A Fonyódligeti Erzsébet-táborban az Utazó Digitális Élményközpont (élménybusz) segítéségével érkezik házhoz a digitalizáció. A foglalkozás során a gyermekeknek játékosan van lehetőségük megismerkedni különböző digitális eszközökkel és módszerekkel: LEGO robotokkal, drónokkal, virtuális szemüveggel (VR), valamint 3D nyomtatóval.

A mai generáció számára elképzelhetetlen a világ okoseszközök nélkül, de fontos, hogy megtanulják, milyen veszélyeket rejthet az online világ. Ezért az Erzsébet-táborokban több program, mint a Média – Online médiakörnyezet lehetőségei és kockázatai, a Digitális gyermekvédelem – Így vigyázok és figyelek magamra az online térben, a Digitális lábnyomok – Digitális személyiség és identitás az online térben, a kortársbántalmazás megelőzése és kezelése, a Gyermekjogok az online térben, vagy a Digitális kerekasztal – Az internethasználat árnyoldalai: hétköznapi (online) függőségeink program is foglalkozik a témával, segít megérteni a táborozóknak, hogy mik azok az egészséges határok, melyek mentén biztonságban lehetnek a világhálón is. A foglalkozások során a gyermekek szakértőktől hallhatják az őket érintő fontos tudnivalókat, megoszthatják személyes tapasztalataikat és feltehetik kérdéseiket is a témákkal kapcsolatban.

A programok során a gyerekek hasznát veszik az iskolában tanultaknak is, és rengeteg csodálatos felfedezni való is vár rájuk a táborban. Például a természetismeret. A Bogár Show- Ízeltlábúak csodálatos világa során játékosan ismerhetik meg a rovarvilágot.

Az Egyedül a természetben, az ÖkoNapló, vagy a ZánKapitány és a Szelektív Liga programok során megtanulhatják a táborozók, hogy milyen fontos is Földünk védelme, és miért kell rá vigyázni.

Az örökmozgók egy kényelmes túra során eljuthatnak a Szent Balázs templomhoz, miközben megismerhetik a Balaton-felvidék állat- és növényvilágát.

Igazi akciófilmes élmény a gyerekek számára a Haditechnikai Parkban testközelből látni katonai járműveket. Ki ne szeretné megnézni, hogy is néz ki például egy vadászrepülőgép, egy harckocsi vagy egy légvédelmi rakéta a valóságban?

A magyar táj szépségeinek és különlegességeinek értékét az Itthon vagyok-Nemzeti parkjaink program által ismerhetik meg a táborozók.

A felfedezésre vágyók számára izgalmas elfoglaltságot kínálhat a Digitális kincskereső foglalkozás, aki pedig inkább az eget kémlelné, a csillagászati foglalkozás során távcsövek segítségével kémlelheti az égbolt rejtelmeit.

Hogyan is dolgoznak a kutyák? Erre a kérdésre is választ kaphatnak a táborozók a kutyabemutató során. A program végén pedig egy kis simogatásra is lehetőség nyílik.

A sok mozgalmas program után a filmezésé a terep, a táborozók tudományos ismeretterjesztő mozi keretében egy izgalmas filmen keresztül mélyíthetik el a természetismeret körében tanultakat.

Ha már a tudományról szól a nap, akkor a vicces fizikai bemutató sem maradhat ki, ahogy a magyar feltalálókat és találmányaikat is megismerhetik a gyerekek.

A Balaton-partján pedig mi más is jelentheti az egyik legnagyobb élményt, ha nem a sétahajózás? Az Erzsébet-táborokban három hajó -a Szent Imre, a Zánka és a Szélkirálynő katamarán- garantálja a csodálatos élményt a gyermekek számára.