Megjelentek a 2017-es Erzsébet-táborok pályázati felhívásai

A mai naptól lehet pályázni a 2017-es év tavaszi és nyári Erzsébet-táboraira. A „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt, valamint a nyári „ottalvós” és napközi-táborok pályázatai folyamatosan jelennek meg a www.erzsebettaborok.hu oldal PÁLYÁZATOK menüpontjában.

A megjelenő pályázati felhívások egy előzetes regisztrációt követően érhetők el, melyeknek turnusaira jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézményekből érkező csoportok jelentkezését várja a táborokat megvalósító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

A pályázatok beadásának határideje a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat esetében 2017. május 2., a nyári „ottalvós” táborok, valamint a Napközi  Erzsébet-táborok esetében a vonatkozó pályázati felhívás megjelenéstől számított 30 nap.

A nyertes pályázók a „Tavaszi Igazolt Hiányzás” címmel kiírt pályázat keretében 2017. május 22. és 2017. június 14. közötti időszakban tölthetnek majd 3 napot a Zánkai Erzsébet-táborban, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban megszervezett turnusokban, amelyek tavasszal főként a kiránduló osztályok körében népszerűek. Ebben az időszakban várhatóan mintegy 5000 táborozó üdülhet.

A legnépszerűbb, nyári „ottalvós” Élménytáborok 2017. június 18. és 2017. augusztus 25. között, összesen tíz héten keresztül, hatnapos turnusokban várják majd az ország minden részéből érkező gyerekeket. Ezekbe a táborokba a nyár folyamán mintegy 38 000 táborozót várnak, míg a lakóhelyen megvalósuló Napközi Erzsébet-táborokban további 45 000 fiatal tölti majd a nyári szünetet.

A Zánkára és Fonyódligetre érkező iskolások csodálatos természeti környezetben élvezhetik a táborhelyek ingyenes szolgáltatásait: a helyszíneken többek között kalandpark, sárkányhajó, a környező kirándulóhelyek és színes programkínálat biztosítja a tartalmas vakációt.