MUTASD MEG, ÍRD LE, ALKOSS!

 

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csoportos és egyéni kreatív felhívást hirdetett mindazok számára, akik 2017-ben ott voltak a zánkai vagy a fonyódligeti Erzsébet-táborok tavaszi, nyári vagy őszi turnusaiban, illetve a Napközi Erzsébet-táborokban. A legkiválóbb alkotók díját Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át 2017. december 21-i Erzsébet-karácsony záró ünnepi előadásán.

A legjobb egyéni pályamunkák alkotói lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek (felnőtt kísérővel együtt) a 2017-es Erzsébet-karácsonyon. Csoportos pályázat esetén a nyertes alkotók a 2018. évi Élménytáborokban nyaralhattak egy héten át, a második és harmadik díjjal büszkélkedő csoport számára pedig a tavaszi vagy őszi időszakban volt biztosított az osztálykirándulás a Balaton parti ottalvós Erzsébet-táborokban.

A kreatív felhívás – amelyre intézmények tudtak jelentkezni – célja az volt, hogy az ún. ottalvós, valamint a napközi Erzsébet-táborokban részt vevő gyerekek a széles nyilvánosság előtt is megmutathassák tehetségüket. Ehhez pedig nem kellett mást tenni, mint megörökíteni a tábori élményeket írott-, képzőművészeti-vagy videó pályamunka formájában. Egy pályázó kategóriánként egy alkotással nevezhetett.

Egyéni pályamunka esetén 1–6. és 7– 11. osztályosok művét várta az Erzsébet Alapítvány, míg a csoportosan indulók körében nem volt korosztályi bontás. Utóbbinál a gyermekek és kísérő pedagógusaik értendők egy csoport alatt, tehát azok a táborozók, akik együtt élték át egy turnus élményeit, legyen szó akár a tavaszi vagy őszi, akár a nyári balatoni vagy otthoni Napközi Erzsébet-táborokról.