Online mise és istentisztelet közvetítések

Az egyházak gyorsan alkalmazkodtak a hívek kéréséhez, és egyre több helyen jelennek meg a Facebook és YouTube mise közvetítések is a köztévé adásai mellett.

Lehetőség van az ország bármely pontján kezdődő misébe, istentiszteletbe bekapcsolódni, olyan helyekre, plébániákra is eljuthatunk, ahova egyébként nem lenne lehetőségünk. Így egy kis öröm talán, hogy meghallgathatunk határon túli atyákat, mint Böjte Csaba, tisztelendőket, vagy az ifjúsági előadásairól híres Pál Feri atyát, de választhatunk kifejezetten gyermekmisét, szertartást is családilag.

Bár hamarosan változhatnak a hétköznapjaink, a nyilvános misékre és istentiszteletekre még úgy néz ki, várnunk kell, addig is mutatunk néhány lehetőséget, hol lehet online bekapcsolódni vallási eseményekbe.

Keresztény közvetítések gyűjteménye a facebookon: https://www.facebook.com/groups/845140862575770/

Római katolikus mise közvetítéseket az egész ország területéről lehet követni a közmédia csatornáin, Facebookon és YouTube csatornákon. A Magyar Kurír gyűjteményében egyházmegyei bontásban lehet rákeresni a közvetítésekre.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/hol-es-mikor-kovetheto-elo-szentmise-kozvetites-osszegyujtottuk-lehetosegeket

  • Böjte Csaba ferences szerzetes Déván mond misét amit a ro facebook oldalán követni, a tőle megszokott módon a gyerekek nyelvén beszél.
  • Pál Feri atya miséje vasárnap 18.30-tól a Pál Feri YouTube-csatornán.
  • Gyermekcsaládos mise: Vasárnap, 9 órától a családoknak, kifejezetten a gyerekeknek szóló szentmisét közvetítenek Miskolcról a Jezsuiták Barátai Facebook-oldalon  és a jezsuiták YouTube-csatornáján. Hétköznap és szombat, vasárnap este 18 órától közvetít szent misét a budapesti Jézus szíve templom szintén a Facebook oldalukon.

A görögkatolikus liturgiák közvetítése a Görögkatolikus Médiaközpont facebook oldalán keresztül érhetők el, szerdán és pénteken az Előre Megszentelt Áldozatok Liturgiáját és minden vasárnap Szent Liturgiát.

A Református istentiszteleteket a Reformatus.hu oldalon található gyűjteményben találhatjuk:

https://reformatus.hu/mediumok/online-kozvetitesek/

Az Európa Rádió minden vasárnap délelőtt tizenegy órakor közvetít református istentiszteletet, amelyet este nyolc órakor megismétel. Debrecenben és Nyíregyházán délután három órakor is hallgatható istentisztelet közvetítés. A református rádió adása interneten is követhető az europaradio.hu címen.

A protestáns egyházak, mint a Baptista és Adventista egyházak online istentiszteleteit gyűjtötte össze a  istentiszteletekonline.hu oldal. Az oldalon magyarországi és határon túli magyar egyházközségek közvetítéseit is elérhetővé tették.

 

Kép forrása: pixabay.com