Őszi osztálykirándulások az Erzsébet-táborokban

2017-ben a nyári, tíz héten át tartó Élménytáborok és az 500 helyszínen zajló Napközi Erzsébet-táborok után, szeptember 11-29. között összesen több mint 6000 gyermek vett részt az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány őszi ottalvós táboraiban. A 3 napos, 2 éjszakás osztálykirándulások a Fonyódligeti Erzsébet-táborban két turnuson keresztül, a Zánkai Erzsébet-táborban pedig hat turnuson át tartottak. Az ország egész területéről érkeztek gyerekek Zánkára és Fonyódligetre.
Csupán két hétre csendesült el 2017-ben a Levendula-liget, a Csorsza Center és a Nagysátor, de a sportpályák, trambulinok, sárkányhajók és a mólók is újra életre keltek, hiszen szeptember 11-től újra gyermekzsivaj töltötte be ezeket a tereket is a Balaton parti Erzsébet-táborokban.
A gyerekek és kísérőik 3 napot és 2 éjszakát töltöttek a zánkai és fonyódligeti táborokban, ahol ismét színes programkavalkád, kulturális és hagyományőrző foglalkozások, önismereti-, kvíz- és csapatépítő játékok, gokart és kerékpáros ügyességi versenyek, trambulinok és sétahajózás, sportolási lehetőség, sorversenyek, kalandpark, sárkányhajózás és élőzenés népzenei táncház várta a résztvevőket. Zánkán Hadipark látogatással is kiegészült az őszi programkínálat. A táborozók számára napi ötszöri bőséges étkezést biztosított az Erzsébet Alapítvány, a gyerekek testi és lelki épségét pedig 24 órás gyermekorvosi felügyelettel, vízimentő szolgálattal és szakképzett tábori munkatársak segítségével óvta az Alapítvány.