Tavaszi webináriumsorozat III.

A kijárási korlátozással kapcsolatos  fokozatos enyhítések május elején elkezdődtek az országban. Az iskolaépületek oktatási-felzárkóztatási céllal látogathatók június 2-tól, emellett a tanév végéig (június 15-ig) a tantermen kívüli digitális munkarend érvényben marad. Így az otthontanulást, a távoktatást és a tanítást segítő digitális eszközök, segédanyagok és módszertanok továbbra is támogatást nyújtanak mind a pedagógusoknak, mind a szülőknek, ezáltal pedig a gyermekeknek.

Mindezek keretében a Digitális Témahét csapata májusban is folytatja a Tavaszi webináriumsorozatát, újabb izgalmas, érdekfeszítő előadásokkal, témákkal és előadókkal. A nagysikerű online webináriumok továbbra is a digitális munkarend iskolai tapasztalatiról, az elmúlt időszak távtanításáról, bevált megoldásokról, nehézségekről, sikerekről számolnak be gyakorló pedagógusok, intézményvezetők, szakértők előadásában.

A webináriumok arra is lehetőséget adnak, hogy a digitális munkarenddel összefüggésben a projektmódszerekről, a digitális platformok és eszközök, az oktatási weboldalak használatáról olyan hasznos, praktikus tippeket és tanácsokat adjanak, amelyekkel könnyebbé és izgalmasabbá tehető az otthoni tanulás.

A Tavaszi webináriumsorozat harmadik ajánlóját három rendkívül izgalmas témával folytatjuk. A hallgatóság ezeken az online előadásokon többek között megismerkedhet a biztonságos online digitális oktatás módszereivel és tapasztalatival, az Actionbound-dal (interaktív túra játék), és nem utolsó sorban a Genially-vel, egy ingyenes online platformmal, amely lehetővé teszi interaktív prezentációk és infografikák létrehozását, személyre szabott tartalommal.

Májusban az alábbi online előadások tekinthető meg:

  • Biztonságban online a digitális oktatás idején

Időpont: 2020. május 26. (kedd) 19:00
Előadó: Timár Borbála (pedagógiai szakértő, szaktanácsadó, Digitális Gyermekvédelmi Stratégia)

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ következő webinárium sorozatában részletesen bemutatják az online digitális oktatás biztonságos használatát és tapasztalatait gyakorlati példákon keresztül.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

  • Városi kalandok Activebound-dal

Időpont: 2020. május 27. (szerda) 19:00
Előadó: Skultéty Zoltánné (Lévay József Református Gimnázium)

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ következő webinárium sorozatában részletesen bemutatják a Actionbound-ot, amely egy interaktív túrajáték. Olyan alkalmazás, amellyel digitális interaktív vadászatot, felfedező túrát folytathatunk. Az alkalmazás kitűnő eszköz ismerkedési, „jégtörési” gyakorlatokhoz, történelmi vagy régészeti lelőhelyek felfedezéséhez, vetélkedők, küldetések, versenyek indításához, szórakoztató és izgalmas formában.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

  • Tanuljuk együtt! – Genially

 Időpont: 2020. május 28. (csütörtök) 19:00
Előadó: Novák Károly (tanító, Genially nagykövet)

A Tanuljuk együtt! sorozatban nem csupán bemutatunk egy eszközt, hanem meg is lehet tanulni a használatot lépésről lépésre úgy, hogy otthon a gépeken mindenki együtt halad az előadóval. A tempó is a résztvevőkhöz igazodik és sokat lehet kérdezni, mint ha egy képzésen lennénk.

A jelentkezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges.

A Tavaszi webináriumsorozat online előadásaira a regisztrációs űrlap kitöltését követően a jelentkezők e-mailben kapják meg a belépéshez szükséges információkat. Érdemes időben, kezdés előtt megérkezni a webináriumokra, mivel az előadás zavartalansága érdekében később már nem tudják a szervezők a résztvevőket fogadni. Az előadásokat rögzítik és a felvételek később elérhetővé válnak. Továbbá az eddigi online előadások felvételei megtalálhatóak a Digitális Témahét elnevezésű YouTube csatornán és a Tudásbázisukban.

 

Forrás:

https://digitalistemahet.hu/hir/tavaszi-webinariumsorozat

https://www.youtube.com/channel/UCahf7OoqZpydB5-w1smiIRQ

https://digitalistemahet.hu/tudasbazis

https://szmpsz.sk/webinarium-a-google-classroom-es-zoom-hasznalata-az-online-oktatasban/

 

Kiemelt kép forrása: https://pixabay.com/