Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek.

Az Erzsébet-karácsony 2018-ban a Családok éve programsorozat részeként valósul meg Budapesten, ahová az ország minden pontjáról érkeznek majd diákok.

Az Erzsébet-karácsony hagyományteremtő szándékkal indult el 2016-ban. 2016 decemberében az Operaház és a Fővárosi Nagycirkusz előadásainak több mint 2500 fiatal lehetett részese, 2017-ben pedig már majdnem 5000 gyermek számára biztosított felejthetetlen élményeket a táboroztatási program a Művészetek Palotája, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház ünnepi előadásain történő részvétellel. A gyermekek utazását és étkezését is biztosította a táboroztatási program. Az Erzsébet Táborok ajándékokkal kedveskedett minden résztvevő számára.

————————————————————-

2017-BEN AZ ERZSÉBET TÁBOROKNÁL A DECEMBER IS A GYERMEKEKRŐL ÉS A GYERMEKEKNEK SZÓLT !

Négy helyszínen, összesen öt ünnepi előadással készült az Erzsébet Táborok 2017 decemberében a gyermekeknek. A Művészetek Palotájába, a Fővárosi Nagycirkuszba, a Nemzeti Színházba és az Erkel Színházba az ország minden pontjáról érkeztek tanulók. Az előadások adta élményeken túl az Erzsébet Táborok minden résztvevő számára karácsonyi ajándékkal kedveskedett és a gyermekek, valamint az őket kísérő pedagógusok utazását és étkezését is biztosította a táboroztatási program. Összesen közel 5500-an vettek részt az Erzsébet-karácsony kulturális és szórakoztató eseményein.

2017-ben az Erzsébet-karácsony ünnepi programjai december 11-én kezdődtek, ekkor több mint 400-an tekintették meg az Advent Hava című előadást a Művészetek Palotájában.

December 15-én Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntötte az Erzsébet-karácsony 1300 résztvevőjét, akik a Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című előadásán vehettek részt. A gyermekek között visegrádi országokból érkező tanulók is voltak, összesen 200-an érkeztek Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország egyházi iskoláiból, akik december 14-17. között táboroztak Zánkán. A Karácsonyi V4 Erzsébet-tábort a magyar kormány támogatásának köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével, a jótékonyság és V4 magyar elnökség jegyében szervezte az Erzsébet Alapítvány.

December 18-án mintegy 600-an hangolódhattak az ünnepre a Nemzeti Színházban, ahol a János Vitéz című darabot tekintették meg a résztvevők.

December 20-án 1300-an vettek részt az Erzsébet-karácsony cirkuszi előadásán, az ünnepi rendezvénysorozat pedig december 21-én zárult az Erkel Színházban, ahol 1800-an lehettek részesei „A diótörő” című ünnepi darabnak. Az előadás előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte a gyermekeket, és átadta „Az én Erzsébet Táborom 2017” elnevezésű kreatív felhívás győztesei számára az elismerő okleveleket is.

Gyakran ismételt kérdések a táborral kapcsolatban

Mi az a Családok éve – Erzsébet-karácsony?

Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek. Idén az Alapítvány Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának megvalósításán túl, még több helyszínen és még több programot biztosíthat, hozzájárulva a gyermekek és az egész család tartalmas időtöltésének kiszolgálásához, az emocionális fejlődéshez. Az Erzsébet-karácsony 2018-ban a Családok éve programsorozat részeként valósul meg Budapesten, ahová az ország minden pontjáról várunk résztvevőket.

Hogyan lehet jelentkezni a Családok éve – Erzsébet-karácsonyra?

A Családok éve – Erzsébet-karácsonyra az Erzsébet Táborok honlapjáról elérhető E-táborok felületen lehet jelentkezni, előzetesen történt regisztrációt követően/korábbi, érvényes regisztráció esetén. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy egyéni jelentkezésre nincs lehetőség.

Kik jelentkezhetnek a Családok éve – Erzsébet-karácsonyra?

A 2018. évi Családok-éve – Erzsébet-karácsonyra jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézmények, szervezetek jelentkezhetnek 1-12. évfolyamos tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekekkel.

Ha egy gyerek részt vett valamelyik Erzsébet-táborban, attól még jelentkezhet a Családok – éve Erzsébet-karácsonyra is?

Igen, ugyanis nem kizáró ok, ha a jelentkező szervezet az Alapítvány bármely felhívására adott be jelentkezést, valamint nyertes jelentkezési státusszal rendelkezik, továbbá az Erzsébet Táborok bármelyik programjában (napközi, ottalvós táborok, Erzsébet-karácsony) részt vett.