Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek.

Az Erzsébet-karácsony hagyományteremtő szándékkal indult 2016-ban. Ekkor az Operaház és a Fővárosi Nagycirkusz előadásainak több mint 2500 fiatal lehetett részese, 2017-ben pedig már majdnem 5000 gyermek számára biztosított felejthetetlen élményeket a táboroztatási program a Művészetek Palotája, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház ünnepi előadásaival. A gyermekek utazását és étkezését is biztosította az Erzsébet Táborok táboroztatási program.

Az ünnepi program 2018-ban a Családok éve részeként valósult meg a Papp László Budapest Sportarénában, ahová az ország minden pontjáról érkeztek diákok. Az Erzsébet Táborok ajándékokkal kedveskedett minden gyermek számára, és a gyermekek utazását, valamint az étkezést is a táboroztatási program biztosította.

2019 decemberében összesen 6 alkalommal vehették birtokba a gyermekek a Fővárosi Nagycirkuszt, ahol  Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című csodákkal teli ünnepi műsor várta a résztvevőket. Az utazási költségről, a programról, az étkezésről és a hazaútra való hidegcsomagról is gondoskodott a táboroztatási programot szervező Erzsébet Alapítvány, a gyerekek pedig ajándékot is kaptak.

Az Erzsébet-karácsony 2019. évi fővárosi programjaira 1-12. évfolyamos, érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező diákokkal jelentkezhettek a magyarországi székhelyű köznevelési intézmények (minimum 10 fő diák, maximum 150 fő diák jelentkeztetésével).

 

 

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek. Az aktuális felhívások mindig az E-TÁBOR PLUSZ menüpontra kattintva érhetőek el. Jelentkezni is ezen a felületen tudnak az arra jogosultak előzetesen történt regisztrációt követően/korábbi, érvényes regisztráció esetén. Fontos, hogy az E-TÁBOR PLUSZ új felületre regisztrálni kell, és azoknak az intézményeknek és szervezeteknek is szükséges ezt megtenniük, akik már korábban jelentkeztettek tanulókat bármely Erzsébet-táborba.

Gyakran ismételt kérdések a táborral kapcsolatban

Mi az az Erzsébet-karácsony?

Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek. 2019. decemberében összesen 6 alkalommal vehették birtokba a gyermekek a Fővárosi Nagycirkuszt, ahol a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című csodákkal teli ünnepi műsor várta a résztvevőket. Az utazási költségről, a programról, az étkezésről és a hazaútra való hidegcsomagról is gondoskodott a táboroztatási programot szervező Erzsébet Alapítvány, a gyerekek pedig ajándékot is kaptak.

Hogyan lehet jelentkezni az Erzsébet-karácsonyra?

Az Erzsébet-karácsony programjaira jellemzően 1-12. évfolyamos, érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező diákokkal jelentkezhetnek a magyarországi székhelyű köznevelési intézmények.

Kik jelentkezhetnek az Erzsébet-karácsonyra?

Jellemzően 1-12. évfolyamos, érvényes tanulói jogviszonnyal rendelkező diákokkal jelentkezhetnek a magyarországi székhelyű köznevelési intézmények (minimum 10 fő diák, maximum 150 fő diák jelentkeztetésével).

Ha egy gyerek részt vett valamelyik Erzsébet-táborban, attól még jelentkezhet az Erzsébet-karácsonyra is?

Igen, ugyanis nem kizáró ok, ha a jelentkező szervezet az Alapítvány bármely felhívására adott be jelentkezést, valamint nyertes jelentkezési státusszal rendelkezik, továbbá az Erzsébet Táborok bármelyik programjában (napközi, ottalvós táborok, Erzsébet-karácsony) részt vett.