Fontos számunkra, hogy a gyerekek a tábori élmények megtapasztalása mellett, különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek. Ezzel a céllal indítottuk el ünnepi rendezvénysorozatunkat.

Az Erzsébet-karácsonyt először tavaly decemberben, hagyományteremtő céllal szerveztük meg. Az Operaházban, valamint a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett programokon több mint 2500 fiatal lehetett részese a Diótörő és a Dima karácsonya című előadásoknak.

A fejlesztendő, valamint a komplex programokkal fejlesztendő járásokból érkező, hátrányos helyzetű, valamint halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek az életre szóló élmény mellett ajándékcsomagot is kaptak.

Gyakran ismételt kérdések a táborral kapcsolatban

Mi az az Erzsébet-karácsony?

Az Erzsébet-karácsony az Erzsébet Táborok téli időszakban szervezett rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a nálunk táborozó, valamint a rászoruló gyerekek, a tábori élmények mellett kulturális élményprogramokhoz is hozzáférjenek.

Hogyan lehet jelentkezni az Erzsébet-karácsonyra?

Az Erzsébet-karácsonyra – az Ottalvós Erzsébet-táborokhoz és a Napközi Erzsébet-táborokhoz hasonlóan – a PÁLYÁZATOK menüponton keresztül elérhető pályázati felületen lehet jelentkezni a vonatkozó kiírás megjelenését követően.

Kik jelentkezhetnek az Erzsébet-karácsonyra?

Az Erzsébet-karácsony célja, hogy azok az iskolások is hozzáférjenek színvonalas kulturális programokhoz, akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük. Ennek megfelelően az Erzsébet-karácsonyra jellemzően komplex programokkal fejlesztendő járásokból érkező gyerekcsoportok jelentkezését várjuk.

Ha egy gyerek részt vett valamelyik Erzsébet-táborban, attól még jelentkezhet az Erzsébet-karácsonyra is?

Igen, erre van lehetőség. Az, hogy valaki részt vett valamelyik táborunkban, nem zárja ki, hogy az Erzsébet-karácsonyon is ott legyen.