Fontos számunkra, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett, különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek. Hagyományteremtő szándékkal indítottuk el 2016-ban ünnepi rendezvénysorozatunkat.

Tavaly decemberben az Operaház és a Fővárosi Nagycirkusz előadásainak több mint 2500 fiatal lehetett részese, 2017-ben pedig már majdnem 5000 gyermek számára biztosította az Alapítvány a Művészetek Palotája, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház ünnepi előadásain történő részvétel mellett, a gyermekek utazását és étkezését. Az Alapítvány ajándékokkal kedveskedett minden résztvevő számára.

 

AZ ERZSÉBET TÁBOROKNÁL A DECEMBER IS A GYERMEKEKRŐL ÉS A GYERMEKEKNEK SZÓLT !

Négy helyszínen, összesen öt ünnepi előadással készült az Erzsébet Alapítvány decemberben a gyermekeknek. A Művészetek Palotájába, a Fővárosi Nagycirkuszba, a Nemzeti Színházba, a Fővárosi Nagycirkuszba és az Erkel Színházba az ország minden pontjáról érkeztek tanulók. Az előadások adta élményeken túl az Alapítvány minden résztvevő számára karácsonyi ajándékkal kedveskedett és a gyermekek és az őket kísérő pedagógusok utazását és étkezését is biztosította az Erzsébet Alapítvány. Összesen közel 5500-an vettek részt az Erzsébet-karácsony kulturális és szórakoztató eseményein.

A tavaly, hagyományteremtő szándékkal indított Erzsébet-karácsony ünnepi programjai december 11-én kezdődtek, ekkor több mint 400-an tekintették meg az Advent Hava című előadást a Művészetek Palotájában.

December 15-én Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntötte az Erzsébet-karácsony 1300 résztvevőjét, akik a Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony című előadásán vehettek részt. A gyermekek között visegrádi országokból érkező tanulók is voltak, összesen 200-an érkeztek Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország egyházi iskoláiból, akik december 14-17. között táboroztak Zánkán. A Karácsonyi V4 Erzsébet-tábort a magyar kormány támogatásának köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével, a jótékonyság és V4 magyar elnökség jegyében szervezte az Erzsébet Alapítvány.

December 18-án mintegy 600-an hangolódhattak az ünnepekre a Nemzeti Színházban, ahol a János Vitéz című darabot tekintették meg a résztvevők.

December 20-án 1300-an vettek részt az Erzsébet-karácsony cirkuszi előadásán, az ünnepi rendezvénysorozat pedig december 21-én zárult az Erkel Színházban, ahol 1800-an lehettek részesei „A diótörő” című ünnepi darabnak. Az előadás előtt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntötte a gyermekeket, és átadta „Az én Erzsébet Táborom 2017” elnevezésű kreatív felhívás győztesei számára az elismerő okleveleket is.

Gyakran ismételt kérdések a táborral kapcsolatban

Mi az az Erzsébet-karácsony?

Az Erzsébet-karácsony az Erzsébet Táborok téli időszakban szervezett rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a nálunk táborozó, valamint a rászoruló gyerekek, a tábori élmények mellett kulturális élményprogramokhoz is hozzáférjenek.

Hogyan lehet jelentkezni az Erzsébet-karácsonyra?

Az Erzsébet-karácsonyra – az Ottalvós Erzsébet-táborokhoz és a Napközi Erzsébet-táborokhoz hasonlóan – a PÁLYÁZATOK menüponton keresztül elérhető pályázati felületen lehet jelentkezni a vonatkozó kiírás megjelenését követően.

Kik jelentkezhetnek az Erzsébet-karácsonyra?

Az Erzsébet-karácsony célja, hogy azok az iskolások is hozzáférjenek színvonalas kulturális programokhoz, akiknek erre egyébként nem lenne lehetőségük. Ennek megfelelően az Erzsébet-karácsonyra jellemzően komplex programokkal fejlesztendő járásokból érkező gyerekcsoportok jelentkezését várjuk.

Ha egy gyerek részt vett valamelyik Erzsébet-táborban, attól még jelentkezhet az Erzsébet-karácsonyra is?

Igen, erre van lehetőség. Az, hogy valaki részt vett valamelyik táborunkban, nem zárja ki, hogy az Erzsébet-karácsonyon is ott legyen.