Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek.

Az Erzsébet-karácsony hagyományteremtő szándékkal indult el 2016-ban. 2016 decemberében az Operaház és a Fővárosi Nagycirkusz előadásainak több mint 2500 fiatal lehetett részese, 2017-ben pedig már majdnem 5000 gyermek számára biztosított felejthetetlen élményeket a táboroztatási program a Művészetek Palotája, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház ünnepi előadásain történő részvétellel. A gyermekek utazását és étkezését is biztosította a táboroztatási program.

Az Erzsébet-karácsony 2018-ban a Családok éve programsorozat részeként valósult meg Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában, ahová az ország minden pontjáról érkeztek diákok. Az Erzsébet Táborok ajándékokkal kedveskedett minden gyermek számára.

2019-ben a Fővárosi Nagycirkusz látványos és különleges ünnepi előadásaira invitál több mint 7000 vendéget (gyermekek és felnőtt kísérőik) a szervező Erzsébet Alapítvány. A jelentkezés várhatóan 2019 őszén veszi kezdetét.

 

Gyakran ismételt kérdések a táborral kapcsolatban

Mi az az Erzsébet-karácsony?

Fontos, hogy a gyermekek a tábori élmények megtapasztalása mellett különleges kulturális programokhoz is hozzáférjenek. 2018-ban az Alapítvány Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának megvalósításán túl, még több helyszínen és még több programot biztosíthatott, hozzájárulva a gyermekek és az egész család tartalmas időtöltésének kiszolgálásához, az emocionális fejlődéshez. Az Erzsébet-karácsony 2018-ban a Családok éve programsorozat részeként valósult meg Budapesten, ahová az ország minden pontjáról érkeztek a résztvevők.

Hogyan lehet jelentkezni az Erzsébet-karácsonyra?

A 2018. Családok éve – Erzsébet-karácsony jelentkezési időszaka lezárult.

Kik jelentkezhetnek az Erzsébet-karácsonyra?

A 2018. évi Családok-éve – Erzsébet-karácsonyra jellemzően köznevelési, valamint családsegítő és gyermekvédelmi intézmények, szervezetek jelentkezhettek 1-12. évfolyamos tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekekkel.

Ha egy gyerek részt vett valamelyik Erzsébet-táborban, attól még jelentkezhet az Erzsébet-karácsonyra is?

Igen, ugyanis nem kizáró ok, ha a jelentkező szervezet az Alapítvány bármely felhívására adott be jelentkezést, valamint nyertes jelentkezési státusszal rendelkezik, továbbá az Erzsébet Táborok bármelyik programjában (napközi, ottalvós táborok, Erzsébet-karácsony) részt vett.