2024. 07. 18.

A gyermekek biztonságáért a balatoni Erzsébet-táborokban

Hanganyag! 12:33:06-tól: Huszonnégy órás gyermekorvosi ügyelet van a Bethesda Gyermekkórház szakembereinek jelenlétével, mentőszolgálat áll rendelkezésre, illetve vízimentőszolgálat van jelen strandidőben. Mindezek mellett biztonsági szolgálat ügyel arra is, hogy illetéktelenek ne jussanak be a tábor területére és így a gyermekek közelébe se férkőzhessenek. Ezt a célt szolgálja Zánkán és Fonyódligeten is az elkülönített kerítésrendszer, továbbá huszonnégy órás, kontrollal működő biztonsági kamerarendszer is – mondta el Dr. Vitályos Eszter kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Zánkai Erzsébet-táborban július 17-én.

Tovább

2024. 07. 18.

Töretlen az Erzsébet-táborok népszerűsége

Videó! 22:28-tól: Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a Zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón ismertette, hogy június 23-ától augusztus 30-ig, hatnapos turnusokban várják a vakációzókat. Hozzátette, az állami támogatásoknak köszönhetően a családoknak idén is jelképes 1000 forintot kell fizetniük gyermekük részvételéért.

Tovább

2024. 07. 18.

2024-ben is várják a balatoni Erzsébet-táborok a gyermekeket

2012 óta több mint egymillió gyermek vett részt az Erzsébet-táborokban, év végére pedig számuk elérheti az 1,4 milliót - mondta el Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára.

Tovább

2024. 07. 18.

„Nincs köztünk távolság!” – az Erzsébet-táborok ezen jelmondata is hűen tükrözi a táborozók összetartozását

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke a Zánkai Erzsébet-táborban tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy meghatározó közösségi élményeket kíván nyújtani az alapítvány a gyermekeknek, akár szegényebb sorsúak, akár jobb módúak, érkezzenek határokon innen vagy túlról. Mindezt az Erzsébet-táborok egyik jelmondata, az Erzsébet-dal refrénje is hűen tükrözi: „Nincs köztünk távolság!”

Tovább

2024. 07. 17.

Különleges ünnepi és lelki feltöltődést nyújtó pillanatok a Zánkai Erzsébet-táborban

A vakáció harmadik zánkai turnusában ökumenikus istentiszteleten vehettek részt a gyerekek és emellett hivatalosan is birtokba vehették a vadonatúj programhelyszínként és a lelki feltöltődés oázisaként szolgáló Bibliai kertet, valamint a tábori Szent Erzsébet téren létesített, Árpád-házi Szent Erzsébetet és az ő szeretetteljes jóságát ábrázoló szobor avatására is sor került. Az ünnepi pillanatokban Hornyák Tibor, az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvány elnöke mondott beszédet, Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke és Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke pedig áldással és imával is lelki útravalót adott a gyermekeknek. A szoboravatáson részt vett az alkotó, Kovács Jenő szobrászművész is.

Tovább

2024. 07. 17.

Szobor- és Bibliai kert avatás, valamint ökumenikus istentisztelet a zánkai táborban

A Bibliai kert 2024-ben új programhelyszínként debütált, a tábori Szent Erzsébet téren pedig helyet kapott helyet Kovács Jenő szobrászművész Szent Erzsébetet ábrázoló szoboralkotása. A kert és a szobor avatását követően ökumenikus istentiszteletre került sor a Balaton partján.

Tovább

2024. 07. 17.

Két traffibox létesült a Zánkai Erzsébet-tábor bejáratánál

A traffiboxoknak köszönhetően a gyermekek nemcsak a táborban vannak biztonságban, hanem közlekedésük során is fokozottabb figyelmet kapnak.

Tovább

2024. 07. 17.

Traffiboxok a gyermekek még nagyobb biztonságáért

Videó! 6:16-tól: A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány együttműködésének részeként helyeztek üzembe két traffiboxot a tábor bejáratánál július 4-én.

Tovább
/ 16 oldal