“Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló (2. rész)

A Digitális Erzsébet-táborok hétről hétre megjelenő írásai mind azért születnek, hogy a gyermekek otthoni tanulását segítsék, a szabadidejüket tartalmasan és változatosan tölthessék el, továbbá a szülők és az oktatási intézmények számára is számos izgalmas és hasznos információt gyűjtünk egy helyre annak érdekében, hogy mi is hozzájáruljunk és megkönnyítsük ezt a rendkívüli helyzetet.

Ezen a héten gyógypedagógus szakértőnk segítéségével a sajátos nevelési igényű gyermekek otthon tanulásával, illetve a távoktatás fejlesztési lehetőségeivel foglalkozunk, az egész család számára izgalmas filmeket ajánlunk, a gyermekek figyelmét pedig a friss levegő fontossága hívjuk fel, és egy sokrétű, tanulást segítő alkalmazást is bemutatunk cikkajánlónkban.

 

Otthon tanulás autizmussal élő diákokkal


Az autizmus spektrum zavarral élők számára fontos a stabilitás. Ez az új helyzet, a felborult napirend, a családi és iskolai szokások átalakulása megviselheti a gyermekeket, ezért felkértük Ladányi Lili gyógypedagógust, hogy osszon meg néhány hasznos tanácsot és tippet azokkal a családokkal és tanárokkal, akik ilyen sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkoznak.
A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el:
https://erzsebettaborok.hu/otthontanulas-autizmussal-elo-diakok/

  

 

Fejlesztési lehetőségek a távoktatásban


Szakértőnk Ladányi Lili következő cikke kifejezetten gyógypedagógusok számára íródott. Írásában a távoktatás nehézségeiről és lehetőségeiről, valamint a szülőkkel való közös munkáról, kooperációról olvashatunk.
A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el:  https://erzsebettaborok.hu/fejlesztesi-lehetosegek/

 

 

A friss levegő hatása a szervezet ellenálló képességére (gyerekeknek)


A levegő és maga a levegővétel olyan magától értetődő tevékenység, hogy bele sem gondolunk mennyire nélkülözhetetlen. Dorka Péter testnevelés szakos középiskolai tanár cikke a friss levegő fontosságáról szól, kifejezetten a gyermekek számára.
A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el:  https://erzsebettaborok.hu/friss-levego/

 

 

Szuper családi filmek mozizáshoz!


Mindig nehéz eldönteni, mi legyen a közös mozi?  Most 13+1 családi filmet ajánlunk, amelyek közül bármelyikre is esik a választás, biztosan minden korosztály számára élvezetes lesz. Jó szórakozást!
A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/csaladi-mozi/

 

 

Ajánló – Da Vinci Kids


Rengeteg tanulást segítő applikációval találkozhattunk már eddig is, de most a távoktatás bevezetésével még nehezebb eligazodni az információ rengetegben. A Da Vinci Médiaplatform egy olyan hely, amely ismeretterjesztő műsorokat kínál a család minden tagjának. A Da Vinci Kids televíziós csatorna mellett saját alkalmazással is rendelkeznek, ahol visszakereshetünk egy-egy műsort, és a folyamatosan bővülő videótárral további érdekességeket fedezhetünk fel.
A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/ajanlo-da-vinci-kids/