„Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló (4. rész)

Az Erzsébet Táborok honlapján olvasható cikkek és gyűjtemények által igyekszünk hasznos tippeket adni a szabadidő eltöltésére. A cél, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes tartalmakat: például játékokat, ajánlókat.

Hogyan köthetjük le a gyerekeket, ha nagyon unatkoznak? Hogyan kell fűszernövényeket termeszteni otthon? Milyen kreatív múzeumpedagógiai tartalmakat ajánl a Szépművészeti Múzeum? Eheti cikkajánlónkban ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adunk választ.

 

Családi fotóalbum házilag

Hiába vették át a nyomtatott fényképek helyét a digitális fotótárak, sokan szeretik lapozgatni a régi fényképalbumokat. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan lehet saját albumot készíteni néhány alapanyagból.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/fotoalbum-hazilag/

 

Egyszerű de nagyszerű „vizes” játékok

A gyerekek általában nagyon élvezik a vízi vagy a vízhez kapcsolódó játékokat. Ebben a gyűjteményben olyan játékok találhatóak, amelyekben a főszerep a vízé. Többségük lakásban és szabadban egyaránt megvalósítható, és minimális az eszközigényük. A játékok során fejleszthetjük a gyerekek figyelmét, türelmét, egyensúlyérzékét, mozgáskoordinációját.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/egyszeru-de-nagyszeru-vizes-jatekok/

 

Házi autópálya készítése ragasztószalag segítségével

Legyél kreatív! rovatunkban már tejesdobozból

és tojástartóból

is készítettünk autót, most megmutatjuk hogyan csináljunk hozzá saját autópályát.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/hazi-autopalya-keszitese/

 

Hogyan ültessünk fűszernövényeket otthon?

Ki ne szeretné a friss fűszernövényeket? Az otthoni növénytermesztés lépéseiről itt olvashatóak információk és tippek: https://erzsebettaborok.hu/hogyan-ultessunk-fuszernovenyeket-otthon/

 

Ajánló – Legyél a család Picassoja

Ajánlónkban a Szépművészeti Múzeum „Alkoss otthon!” menüpontjában található múzeumpedagógiai digitális programokról tájékozódhatunk. Játékos feladványok, rajzleckék, színezők várják a család kisebb tagjait.

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/ajanlo-legyel-csalad-picassoja/

 

Képek forrása: https://pixabay.com/