„Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló (1. rész)

„Tartalmas” szabadidő – heti cikk ajánló


Az elmúlt hetekben egy olyan világba csöppentünk, amely mindannyiunk számára ismeretlen. Ehhez a megváltozott helyzethez, új gondolkodásmódra, új ismeretek elsajátítására van szükségünk. A Digitális Erzsébet-táborok célul tűzte ki magának, hogy olyan témákat, alkalmazásokat, webhelyeket, fejlesztő játékokat, hasznos tartalmakat gyűjtsön össze és mutasson be az érdeklődők számára, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapokban, a szabadidőben.

A cikkek és ajánlók felnőtteknek és gyerekeknek, családoknak és intézményeknek egyaránt szólnak, mindenki megtalálhatja a számára érdekes információkat és írásokat.

A Digitális eszközajánlók segítségével olyan alkalmazásokat ismerhetünk meg, melyekkel a gyerekek valóban hasznosan tölthetik el a szabadidejüket és még új ismeretekre is szert tehetnek. Vannak a pandémiás helyzetre reagáló, ötleteket és hasznos információkat nyújtó írások, kifejezetten a gyermekek készségeinek fejlesztésére, indirekt oktatására irányuló tartalmak, de játékos, szórakoztató bejegyzések is megtalálhatóak a honlapon.

 

Ajánló – Állatvilág (Kvíz játék)


A gyerekek imádják nyomkodni a telefonjukat, de nem mindegy, hogy milyen játékot játszanak rajta. Ez a kvízjáték nem csak a szórakoztat, de fejleszt is. Segíti a gyerekek biológiai ismereteinek elmélyítését, új állatokat ismerhetnek meg általa és olyan információkat tudhatnak meg egy-egy élőlényről, amelyeket a biológia könyvekben nem olvashatnak. Mindezt úgy, hogy szinte észre se veszik.

 

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/ajanlo-allatvilag-kviz-jatek/

 

A mese szerepe


A mesék nem csak a szórakoztatást szolgálják, anyanyelvi, érzelmi, értelmi és erkölcsi fejlesztésre, illetve nevelésére is alkalmasak. Fontos tehát, hogy a gyermekek minden nap halljanak történeteket és beszéljük is meg velük azokat. Ebben a cikkben klasszikus meséket találhatunk online elérhető formában, illetve ajánlásokat olvashatunk a mesék játékos feldolgozásához.

 

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/a-mese-szerepe/

 

Ajánló – Madárhatározó


Ismét egy remek applikációról olvashatunk ebben az ajánlóban. Ha nem belvárosban vagy forgalmas útszakasz mellett élünk és kicsit elcsendesedünk, akár az otthonunk ablakából is megannyi madárcsicsergést fedezhetünk fel. Ezzel az alkalmazással könnyen beazonosíthatjuk melyik madárhoz tartozik a hang, amit hallunk. A hangfelismerésen túl, érdekes tudnivalókat is olvashatunk róluk, érdemes letölteni.

 

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/ajanlo-madarhatarozo/

 

A kültéri fizikai aktivitás (gyalogos) lehetőségei a kijárási korlátozás idején (gyerekeknek)


A Digitális Erzsébet-táborok kifejezetten a gyerekeket is megszólítja egy-egy bejegyzésében.

Az alábbi cikkben a kijárási korlátozásra figyelemmel olvashatnak a gyerekek a fizikai aktivitás fontosságáról és a legfontosabb szabályok betartásáról.

 

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/seta/

 

A kutyák szőrős gyerekek, avagy kutyával a járvány idején


Ez az új helyzet talán házi kedvenceinket viseli meg legkevésbé, hiszen több időt tudnak velünk tölteni. Ebben az írásban összefoglalva olvashatunk hiteles forrásból származó információkat a vírus állatokra gyakorolt hatásáról, a kijárási korlátozás kedvenceink sétáltatására vonatkozó rendeletéről és hasznos tanácsokat, amelyek megóvhatják őket is a járvány idején.

 

A cikk teljes egészében ide kattintva érhető el: https://erzsebettaborok.hu/kutyaval-a-jarvany-idejen/